TBR November 2018

Gepost op 10 november 2018 door Katja in Boeken / 2 Comments

Tijd voor mijn TBR voor de maand november! Van science fiction tot fantasy. Heerlijke boeken voor de donkere maanden. Kijk en lees je mee? 

Lichtjaren – Kass Morgan
Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar:  

Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.

Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Ik vind De 100-boekenserie van Kass Morgan heerlijk luchtig lezen en ik ben nog doller op de tv-serie. Maar ik kijk er weer naar uit om van de auteur weer eens een echt boek te lezen. Ik ben erg nieuwsgierig of ze echt met iets nieuws wist te komen in dit boek, die ook net als haar andere boeken zich in de ruimte afspeelt.

Iskari – Kristen Ciccarelli 
In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Op het moment lees ik dit prachtige boek. Ik kan niet wachten om vanavond verder te mogen lezen. Vorige jaar tijdens de komst van de auteur in Nederland had ik het boek al gekocht en laten signeren door haar. Maar nu ik eenmaal het boek aan het lezen ben lijkt het me ook zeker leuk om de auteur opnieuw te ontmoeten en deze keer tijdens YALFest 2019! Op 7 november om 20:00 zat ik klaar en kocht ik mijn dag en avond kaartje. Zie ik jou ook op YALFest?

List & Leugens – Leigh Bardugo
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Ik kan merken dat de dagen korter worden, want dan heb ik altijd meer zin in Fantasy. En ja, ik weet het. Het is ernstig dat ik List & Leugens nog niet heb gelezen. Voordeel is wel dat ik meteen door kan naar het tweede deel wanneer ik dit boek heb gelezen.

Alle sterren – Marissa Meyer
Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen

Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?

Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Ik heb enorm veel zin om het laatste boek van de Lunar Chronicles te gaan lezen. Vooral nu het al eventjes is geleden toen ik de hele serie achterelkaar aan las afgelopen voorjaar.

Welke boeken ben jij van plan om te lezen in november? 

Liefs,

Tags:


2 responses to “TBR November 2018

    • Katja

      Ja, ik weet het! Zo erg. Toen ik deze blog maakte toen moest ik nog aan je vorige reactie denken. Oeps, hopelijk lees ik ook nog andere boeken dit jaar. Yeah, tot Yalfest!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.