TBR November 2019

Gepost op November 6 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Het is alweer november. De op een na laatste maand van het jaar is ingegaan. Welke boeken hoop ik deze maand te gaan lezen?

Voor deze maand heb ik ook een persoonlijk doel. Ik wil namelijk naast de manuscripten die ik lees voor mijn werk ook tien boeken lezen. Nu het in de avond sneller donker wordt en ik een goed ritme heb voor mijn werk, lijkt het me een goed idee om meer voor mezelf te gaan lezen.

10 Blind Dates – Ashley Elston
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Dit boek heb ik ter recensie-exemplaar mogen ontvangen van Best of YA. Ik vind het tof dat de uitgeverij met dit boek is gekomen. Zo passend voor nu en het boek klinkt bijna als een Netflix kerstfilm en ik ben helemaal voor!

A Study in Charlotte – Brittany Cavallaro
The last thing Jamie Watson wants is a rugby scholarship to Sherringford, a Connecticut prep school just an hour away from his estranged father. But that’s not the only complication: Sherringford is also home to Charlotte Holmes, the famous detective’s great-great-great-granddaughter, who has inherited not only Sherlock’s genius but also his volatile temperament. From everything Jamie has heard about Charlotte, it seems safer to admire her from afar.
From the moment they meet, there’s a tense energy between them, and they seem more destined to be rivals than anything else. But when a Sherringford student dies under suspicious circumstances, ripped straight from the most terrifying of the Sherlock Holmes stories, Jamie can no longer afford to keep his distance. Jamie and Charlotte are being framed for murder, and only Charlotte can clear their names. But danger is mounting and nowhere is safe—and the only people they can trust are each other.

Dit boek luister ik naar via de app Storytel. Ik weet niet wat het is met mij en luisterboeken, maar mysteries vind ik tot nu toe het heerlijkst om naar te luisteren! Het geeft een avond die vroeg donker wordt onwijs veel sfeer.

Lees hier mijn ervaring met Storytel.

De verminkte koning, De Taal der Doornen – Leigh Bardugo
[Blur van De verminkte koning]
Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.
Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

Ik ga nog even verder met mijn fantasy mood! Leigh Bardugo is op het moment mijn favoriete schrijver. List & Leugens en Kraai & Koninkrijk heb ik met veel plezier gelezen. Nu op naar de andere boeken in de Grisha Verse die ik nog niet heb gelezen.

Welke boeken ga jij deze maand lezen? En in wat voor een mood ben jij? Romantisch of toch liever fantasy?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “TBR November 2019

  1. Wat een fijne TBR! Ik deze maand vooral veel romantische boeken en young adults op mijn lijstje staan. Daarnaast heb ik nog 3 boeken die ik erg graag dit jaar nog wil lezen: The Unhoneymooners, Het laatste rijk en De boekendief.

    • Katja

      Dank! Oh, romantische boeken lees ik juist op het moment als manuscripten voor uitgeverijen. Hopelijk red je het om die drie boeken te lezen nog voor het einde van het jaar. In ieder geval veel leesplezier gewenst!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.