Timberbush Tours: Loch Ness, Glencoe en The Highlands

Gepost op 28 mei 2018 door Katja in Reizen / 2 Comments

Op zondag 6 mei maakte ik een fantastische tour door de Higlands met Timberbush Tours. Het was een leerzame dag waar ik mocht genieten van de uitgestrekte landschappen, vele meren en verschillende steden. Lees en kijk je mee?

Om 07:45 moest ik me melden bij een kleine parkeerplaats naast de Royal Mile. De zon scheen al fel in Edinburgh, het beloofde een mooie dag te worden kwa weersvoorspelling. Maar vergeet niet, ik was wel in Schotland en daar kan het weer binnen 5 minuten omslaan wat de weerberichten ook mogen zeggen. Tijdens het aanmelden ontmoette ik meteen de buschauffeur en tevens gids die de hele dag erbij was tijdens de tour. Ik was meteen razend benieuwd hoe Mark dit zou aan pakken. Rijden door krappe weggetjes zal niet gemakkelijk zijn, laat staan ook nog eens veel vertellen over de geschiedenis van Schotland. Mark had in ieder geval de sfeer er al meteen in. Zo verwelkomende hij iedereen thuis in de bus, aangezien de bus ons thuis was voor de lange dag die we voor de boeg hadden. Meer dan 12 uur zouden we met 47 man op pad gaan.

Aangezien ik als één van de eersten bij de bus was kon ik nog een plekje kiezen. Ik ging aan de rechterkant van de bus zitten. Ik had namelijk van te voren uitgezocht dat de meeste bezienswaardigheden vanaf die kant het best te zien waren. Met name omdat we niet overal zouden gaan stoppen. Ik werd vergezeld door Jazmyn, een Australische meid die net 6 maanden in Frankrijk had gewerkt als onderwijsassistent van de Englisch department op een middelbare school. Gelukkig konden we het meteen goed met elkaar vinden en zo hadden we al snel hele gesprekken in de bus.

Outlander fans hier? Jullie zullen namelijk bovenstaande kasteel wel herkennen. 😉

Toen Mark deze plek aanwees in de bus slaakte ik een kreetje van geluk. Op dat moment kreeg ik de naam The Outlander fan. Ik bleek namelijk de enige te zijn die de serie keek in de bus. Oké, Mark had een paar afleveringen gekeken en vond het tot nu toe erg leuk en ook behoorlijk trouw aan de geschiedenis van Schotland.

Onze eerste stop voor een kop koffie of thee en een plaspauze was in Kilmahog. Een schattig dorp. Niet veel bijzonders, maar wel een fijne plek voor wanneer je een stop wilt maken. Inmiddels hadden we door al heel wat nauwe straten gereden en ik stond versteld van de kennis van Mark en hoe hij dat combineerde met het rijden. Na Kilmahog zouden we echt de Highlands binnen rijden. Ik kon niet wachten!

En ja hoor, hierbij de prachtige Highlands!

Onderweg naar Fort William reed de bus langs de Glen Coe vallei. We maakten een korte stop om even de benen te strekken bij de Three Sisters of Glen Coe. Prachtiger bergen met een bijzonder sprookje die je zeker een keer moet opzoeken als je meer over Schotland wilt weten.

In Fort William maakten we onze lunchstop. Het moment dat ik wist dat ik de enige Nederlander in de bus was, was toch wel te merken toen ik mijn eigen eten voor de hele dag mee had genomen in de bus. Ik had namelijk mijn standaard crossbody tas mee en een linnentas die vol met eten en drinken zat. Die linnentas liet ik steeds in de bus staan in de ruimte boven je hoofd in de bus. Daarnaast wist ik dat ik het als vegetariër moeilijk zou krijgen in de Highlands, aangezien daar de meeste gerechten met vlees zijn. Toen Mark zag dat ik mijn eigen eten mee had moest hij ontzettend hard lachen en gokte hij meteen dat ik geen vlees at. Zelfs een echte Schot vond dat ik hier slimme zet had gemaakt.

Oh en voor de Outlander fan. Fort William in de tv-serie is namelijk niet daar gefilmd. Het echte fort die er nog staat is slechts een ruïne.

Na Fort William gingen we door en we hadden ontzettend veel geluk met het weer, want we konden de Ben Nevis zien! Dat is de hoogste berg in de UK.

Via Fort Augustus kwamen we aan bij Loch Ness. Er waren nog verschillende excursie mogelijkheden. Ik besloot om dat allemaal niet te doen, maar juist te genieten van de plek zelf. Even rustig bijkomen.

Even bijkomen aan het water en wauw wat was het heerlijk ontspannend!

Katja is blij! Zelfs mijn haar leek in Schotland een paar tinten lichter geworden te zijn.

Poh, wat is Schotland toch mooi!

Ne een tijdje bij het water gezeten te hebben ging ik een stukje hiken in het nabijgelegen bos. De natuurliefhebbers onder ons zouden dit land zeker niet moeten overslaan. Het is echt prachtig om dit te mogen aanschouwen!

Na ongeveer 2 uur geweest te zijn bij Loch Ness gingen we naar Inverness. Echt veel kon ik niet van de stad zien, maar we kregen wel een goede indruk van de stad door de stadstour en een uitgebreide uitleg van onze gids. Al zou ik deze stad zeker nog een keer willen bezoeken de volgende keer wanneer ik in Schotland ben.

Na Pitlochry, waar we onze laatste stop hadden van de dag, reden we terug over één van de bruggen die ons bracht in Edinburgh. Het was een leerzame dag die ik niet had willen missen en super gezellig door de fantastische gids en buschauffeur Mark. Voor iedereen die dol is op geschiedenis, maak dan zeker deze tour nadat je het kasteel en Palace of Holyroodhouse hebt bezocht. In combinatie met deze tour begreep ik de Schotse geschiedenis nog beter. Echt heerlijk zo’n dag; het voelde als een ontdekkingstocht waar ik onderdeel van mocht zijn.

Meer lezen over mijn vakantie in Schotland? Lees hier Edinburgh #1 en Edinburgh #2.

Liefs,

Tags:


2 responses to “Timberbush Tours: Loch Ness, Glencoe en The Highlands

  1. Ik vond deze tour ook echt heel leuk. Laura, onze gids, was een echte nerd, en kon echt heel leuk vertellen. Ben je niet met de boot Loch Ness op geweest? Ik vond dat erg tof! (al was het bij ons super koud).

    • Katja

      Het was een bewuste keuze om niet met de boot te gaan. Ondanks dat het bij ons heerlijk weer was. Ik wilde liever vaste grond onder mijn voeten hebben voor de twee uur en daarnaast vond ik het ook gewoonweg te druk. Ik koos daarom om er even alleen op uit te gaan en dat was echt heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.