Young Adult Almere

Posted on February 22 2016 by Katja in evenement / 1 Comment

YAA

Afgelopen week stond er nog een event op de planning! YAA oftewel Young Adult Almere. En ik was aanwezig als werkende voor een uitgeverij en… auteursbegeleider van Buddy!  

Hup, in de trein met koffie, een boek en natuurlijk koekjes!

koffie

Vanaf station Baarn reed ik mee met een collega. Bijna rennend door de regen kwamen we aan bij boekhandel Stumpel en maakten we ons gereed voor een gezellige middag/avond.

DSC00138

Alles klaar? En zitten maar! Samen met Buddy zaten we aan tafel 4. Om de 10 minuten kwam er een groepje van zo’n 8 a 10 fanatieke lezers bij ons zitten. Dit deden we zo’n 7 rondes lang. Lezers konden aan zowel Buddy als aan mij vragen stellen. Al liepen de onderwerpen uiteen aan wie je het vroeg. Aan Buddy werd met name gevraagd hoe hij begon met schrijven en aan mij werden er veel technische vragen gesteld over boeken.

Best gek eigenlijk… Het was namelijk meer dan een maand geleden mijn plan om als blogger te komen en toen zat ik opeens aan de andere kant van de tafel. Dit was zo’n moment dat ik mezelf even moest knijpen. Zo’n tof moment dat ik dit heb mogen doen. Daarnaast was het fantastisch om dit te kunnen delen met auteur Buddy. Ik heb hem een half jaar geleden ontmoet tijdens een brainstormsessie van het Best of YA. Toen kwam zijn boek ter sprake. De tweede keer zag ik hem op zijn boekpresentatie van Oog om oog, één van mijn favoriete Nederlandse boek op het moment (binnenkort de recensie!). De derde keer werkte ik als fotograaf op een event waar Buddy ook aanwezig was en nu mocht ik zijn auteursbegeleider zijn. Echt heel onwerkelijk hoe dingen in iets meer dan half jaar kunnen verlopen!

DSC00139

Na de 7 rondes was het tijd voor signeren en er stond een lange rij voor Buddy! Zoals ik al in het verslag had getypt over de boekpresentatie Oog om oog. Was hij een host van zijn eigen boekpresentatie en ook op deze middag vertelde hij vol enthousiasme over zijn boek.

Toen het event ten einde liep en mijn taak als afdelingsassistent voor die dag erop zat bleef ik samen met een paar andere meiden kletsen om niet veel later met Emmy en Monica in de trein te stappen naar Utrecht.

Het was een goed georganiseerd event en ik hoop dat YAA in de toekomst nog vaker zal plaats vinden!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “Young Adult Almere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.