Zomerse boeken voor een staycation

Gepost op 23 augustus 2021 door Katja in Boeken / 2 Comments

Ondanks dat het weer soms niet heel erg zomers is in Nederland deze zomer, zijn er gelukkig wel een aantal boeken die je meteen in een zomerse stemming brengen!

Mysterie

The Box in the Woods – Maureen Johnson
After solving the case of Truly Devious, Stevie Bell investigates her first mystery outside of Ellingham Academy in this spine-chilling and hilarious stand-alone mystery from New York Times bestselling author Maureen Johnson.

Amateur sleuth Stevie Bell needs a good murder. After catching a killer at her high school, she’s back at home for a normal (that means boring) summer.
But then she gets a message from the owner of Sunny Pines, formerly known as Camp Wonder Falls—the site of the notorious unsolved case, the Box in the Woods Murders. Back in 1978, four camp counselors were killed in the woods outside of the town of Barlow Corners, their bodies left in a gruesome display. The new owner offers Stevie an invitation: Come to the camp and help him work on a true crime podcast about the case.
Stevie agrees, as long as she can bring along her friends from Ellingham Academy. Nothing sounds better than a summer spent together, investigating old murders.
But something evil still lurks in Barlow Corners. When Stevie opens the lid on this long-dormant case, she gets much more than she bargained for. The Box in the Woods will make room for more victims. This time, Stevie may not make it out alive.

De Truly Devious serie bestond eerst alleen uit een trilogie, maar inmiddels is er toch nog een deel verschenen. Om geen spoilers van de trilogie te lezen is het aan te raden om die eerst te gaan lezen.
Het nieuwe deel speelt zich af op een zomerkamp en wat heb ik van het boek genoten!

New Adult

Wilder – Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.
Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.
Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

De verschillende settingen in dit verhaal waren fantastisch, je komt er meteen in een vakantiestemming door en ik heb zelfs een aantal plekken op mijn reis bucket list gezet om ooit te gaan bezoeken. Toch is het grootste gedeelte op het cruiseschip waardoor het verhaal ook best wel als een soap leest, maar dan wel een goede variant. Oké, ja soms is het verhaal ook wel een beetje over de top. Al kan ik daar wel van geniet met name in de zomer, wanneer ik graag een luchtiger boek mag lezen.

Nederland

Zomerburen – Rianne Robben
Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Rianne Robben schrijft de meest eerlijke en leerrijke dialogen. Ze haalt problematiek aan die je als lezer laten nadenken. Als dit haar debuut is, dan kan ik niet wachten op de verhalen die hopelijk ooit in de toekomst komen. Het is duidelijk te merken dat de auteur veel research heeft gedaan voor het boek om het verhaal zo soepel te laten verlopen. Het boek leest behoorlijk vlot en steeds dacht ik weer: na dit hoofdstuk leg ik het even weg. Om vervolgens vier hoofdstukken later pas het boek dicht te slaan.

Country Music

Becoming Mila – Estelle Maskame 
Sixteen-year-old Mila lives in LA with her mom and A-list actor dad, whose fame constantly thrusts their lives into the media spotlight. But when Mila’s antics around town make waves ahead of her dad’s next big movie, something needs to be done. So Mila is dispatched 2,000 miles away to Nashville, Tennessee, where she can cool off for the summer with her aunt and grandfather. The perfect solution – right?
Mila’s not so sure. She’s dreading the idea of a summer away from her friends, not to mention being shipped to the other side of the country. Apprehensive and out-of-sorts when she arrives, it doesn’t take long for her to get off on the wrong foot with the mayor’s son, Blake. In spectacular style.
But Blake’s no stranger to Mila’s issues. He knows exactly what life’s like with a parent in the public eye – the pressures and politics, dramas and dynamics … Perhaps Mila and Blake have far more in common than either of them care to admit.

Dit boek is filmisch geschreven met drama, hechte vriendschappen en passende muziek. Wil je een luchtig boek lezen, dan is dit boek perfect om te gaan lezen naast het zwembad, op het strand of doen alsof de zon wel schijnt.

Literair

Muggenland – David Arnold 
Ik ben een verzameling van rariteiten, een circus van neuronen en elektronen: mijn hart is de circusdirecteur, mijn ziel is een trapezeartiest en de wereld is mijn publiek. Het klinkt vreemd, want dat is het, en dat is het, omdat ik vreemd ben.
Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden.
Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar échte thuis en échte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

Ik ben dol op dit boek, want het is zo anders dan andere verhalen die ik tot nu toe heb gelezen. Maar ik realiseer me ook heel goed dat de schrijfstijl van de auteur niet voor iedereen is. Het is literair en behoorlijk eigenaardig, daar moet je maar net van houden!

Met de trein door Europa

I see London, I see France – Sarah Mlynowski
De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid. Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Het hele verhaal leest onwijs snel weg en is een aanrader voor op reis. Ik zat in ieder geval weer helemaal in wanderlust modes en alleen door het schrijven van deze recensie kan ik niet wachten om mijn volgende reis te boeken.

Welk boek vind jij perfect om te lezen in de zomer?

Liefs,

Tags:


2 responses to “Zomerse boeken voor een staycation

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.