5 Engelse plekken op mijn Bucket List

Posted on April 20 2017 by Katja in Reizen / 2 Comments

Exeter

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat Engeland één van mijn favoriete landen is. Inmiddels heb ik het land al vaak bezocht en heb ik er zelfs even gewoond. Maar nog steeds zijn er verschillende plekken die ik nog niet heb gezien. en daarom heb ik een Bucket list gemaakt van de plekken die ik nog graag wil zien in Engeland. Lees je mee?

Stonehenge

In vergelijking met de andere plekken op dit lijstje woonde ik hier relatief dichtbij, maar op de één of andere manier is het mij niet gelukt om deze plek te bezoeken. Ik ging elk weekend al weg naar andere plekken en tja toen bleef Stonehenge nog over. Nadat ik even in Engeland had gewoond, ben ik vervolgens gaan backpacken door het land. En ook toen bleek Stonehenge niet in mijn route te passen. Daarnaast is het ook best onhandig om deze plek te bezoek wanneer je afhankelijk bent van het openbaarvervoer.

York

Leeds, Manchester, Liverpool, Newcastle zijn de steden die ik tot nu toe heb bezocht in het noorden van Engeland. York staat nog op mijn lijstje, omdat dit een minder grote stad is en wat dorpser aanvoelt. Daarnaast is één van mijn favoriete Engelse gerechten Yorkshire pudding. Drie keer raden waar dat vandaan komt. 😉

Cambridge

Toen ik afgelopen november een lang weekend in Engeland was, was ik ook van plan om samen met een vriendin deze stad te bezoeken. Helaas paste dat niet meer in de planning, maar ik had al enorm veel gelezen over de stad op dat moment, dus vandaar dat ik deze studentenstad nog steeds heel graag zou willen bezoeken. Het is een groene stad met veel parken en het schijnt dat deze stad het leukste te bezoeken is per fiets.

Liverpool

Oxford

Over studentensteden gesproken. Samen met Cambridge is Oxford de belangrijkste studentenstad van Engeland. Oxford wordt wel de “stad der dromerige spitsen” genoemd, vanwege de harmonische architectuur van de universiteitsgebouwen. Waarom ik deze stad zo graag zou willen bezoeken? Omdat ik als klein meisje ooit een ontzettend mooi verhaal heb gehoord die zich in deze stad afspeelde. Het verhaal weet ik niet meer, maar de stad is toch altijd in mijn achterhoofd blijven hangen.

Brighton

Let’s go to the pier! Waar deze Engelse stad misschien wel het meest bekend voor is, is voor de pier die te vergelijken is met de pier van Scheveningen. Ik moet ook bekennen dat ik deze stad graag wil bezoeken doordat ik fan ben van Zoella, YouTuber. Niet omdat ik haar wil stalken of iets, maar omdat ik verliefd ben geworden op de stad door haar vlogs. In tegenstelling tot de andere steden van dit lijstje heb ik een voorkeur wanneer ik deze stad zou willen bezoeken. En dat is namelijk de zomer. Ik weet dat het vaak slecht weer is in Engeland, maar ik probeer mijn kans toch te vergroten om hier ooit rond de zomertijd naartoe te gaan.

Welke stad of plek in Engeland zou jij graag willen bezoeken?

Liefs,

Tags:


2 responses to “5 Engelse plekken op mijn Bucket List

  1. Cambridge is echt geweldig! Ik ben er nu twee keer geweest en als het aan mij ligt ga ik er nog heel vaak naartoe terug :). Er zijn inderdaad veel parken etc., maar de oude colleges zijn toch het meest bijzonder in mijn ogen. Volgende week ga ik een lang weekend naar Londen + Oxford. Dat wordt de eerste keer dat ik naar Oxford ga, wat ook heel erg hoog op mijn lijstje staat, dus ik ben benieuwd!

    • Katja

      Oeh, wat leuk dat je er al een paar keer bent geweest! Heel veel plezier gewenst tijdens je lang weekend weg. Ik ben benieuwd wat je van Oxford gaat vinden. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.