5 Series die ik volgens de lezers moet zien #3: Outlander

Gepost op 2 juni 2015 door Katja in tv-serie / 7 Comments

Een tijdje terug vroeg ik aan jullie, de lezers van TBW, op Facebook welke series ik echt zou moeten kijken. Er kwamen veel leuke reacties en ik las ook een paar die dezelfde serie hadden opgenoemd. Eén daarvan was Outlander.

Top Vijf Vrijdag – 5 Series die ik volgens de lezers moet zien

#1: New Girl

#2: Orphan Black

http://https://www.youtube.com/watch?v=YA0aaz8EXRI

Vlak na de Tweede Wereldoorlog reizen Claire en haar echtgenoot Frank naar Inverness om er de draad van hun huwelijk terug op te pakken. Ze hebben elkaar al zes jaar niet meer gezien. Frank, een veteraan, en Claire, een verpleegster, groeien langzaam terug naar elkaar toe wanneer Claire verdwijnt tussen de stenen van een oude henge. Ze komt terecht in het 18e-eeuwse Schotland, waar ze door Schotse mannen van de clan MacKenzie naar het kasteel van de clanchief wordt gebracht.

Ik ben verliefd op deze serie! Wauw, wat heerlijk, de setting, het acteerwerk, de muziek! Daarnaast word ik ook erg vrolijk van het camerawerk en de productie.

Het is een serie waarbij ik kan wegdromen, aangezien dat mijn favoriete hobby is word ik nog extra blij van deze serie. Wanneer ik verhuisd ben zie ik mezelf op een vrije dag een Outlander marathon houden.

De serie maakt goed gebruik van het landschap van Schotland. Ik heb nu zoveel zin om de boeken te gaan lezen. Ondanks dat het zulke dikke pillen zijn. Normaal kies ik dan voor zo’n boek om het in het Nederlands te lezen. Al heb ik zo’n gevoel als ik al naar de serie kijk dat de boekenreeks beter tot zijn recht komt in het Engels.

Claire is een pittige vrouw die al heel wat soldaten heeft opgelapt maar ook zien sterven tijdens WO2. Een paar mannen in rokken kan zij daardoor ook wel aan met haar pittige tong. Tijdens haar verblijf in Schotland ervaart ze de geschiedenisverhalen van haar man Frank en haar oom, maar ze had nooit geweten dat het zo intens zou zijn wanneer ze daadwerkelijk 2 eeuwen terug in de tijd werd geslingerd.

Tijdens het reviewen van Outlander droom ik al helemaal weg denkend aan de serie. Ik kan deze serie iedereen aanraden die van geschiedenis houdt, kostuums, een prachtige setting en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan ga ik nu snel verder kijken naar aflevering 6 om vervolgens verder te gaan met inpakken.

Ik wens iedereen veel kijkplezier die ook Outlander voor het eerst gaan kijken.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


7 responses to “5 Series die ik volgens de lezers moet zien #3: Outlander

  1. Outlander is zo goed!!!! Ik moet de laatste twee afleveringen nog kijken maar het is echt een hele goede serie. De boeken zijn ook heel goed, maar bereid je wel voor op dikke boeken haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.