De voorbereidingen: Mijn Museum Leven #1

Gepost op 16 juni 2018 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

“Even” naar een museum verhuizen? Ja, dat gaat niet “even”. Op het moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen. Lees je mee?

Wacht even… naar een museum verhuizen? Ja, zeker! Mocht je het gemist hebben: vanaf 9 juli begin ik als Junior-directeur Communicatie bij Villa Mondriaan. Meer weten? Lees dan mijn schrijfsel “Een nieuw hoofdstuk in de Achterhoek“. Voor deze functie moet ik me voorbereiden, maar er zijn ook dingen die ik wil voorbereiden vanuit mezelf.

Samenwonen in het museum-appartement
Eén van de toffe dingen die horen bij deze nieuwe functie is dat ik in het appartement ga wonen boven het museum. Het is behoorlijk groot, maar ik ga er dan ook niet in mijn eentje wonen. Ik ga namelijk samenwonen met de Junior-directeur Educatie. Ik wist de eerste twee weken nadat ik was aangenomen niet eens met wie ik zou gaan samenwonen. Ik kwam er in die twee weken achter dat het een man zou zijn. Na twee weken wist ik ook zijn naam en had ik zijn contactgegevens. We hebben vervolgens gemaild met elkaar en hebben gelukkig een klik. Al vertrouwde ik erop dat onze baas daar ook zeker naar zou gaan kijken.

Voor het appartement zijn er dingen die geregeld moeten worden. Wie neemt wat mee? Wat is er al in het appartement aanwezig? Gelukkig hoef ik op één meubelstuk na geen andere meubelstukken mee te nemen, want die zijn al aanwezig. Ik ben nu thuis aan het selecteren wat ik mee neem en wat ik laat. Voor ik het weet is het tijd om te verhuizen!

Rooster
Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn, aangezien ik het rooster nog niet zelf heb gemaakt. Maar goed, ik heb het rooster al binnen. De eerste 2,5 week is het hard aan de bak voor mij. Zo sta ik in mijn tweede week al meteen 4 dagen alleen en heb ik een werkweek van 6 dagen. Gelukkig heb ik daarna wel een paar dagen vrij. Na dit rooster is het de beurt aan de ander Junior-directeur en mij om het rooster te gaan maken.

BHV
Bedrijfshulpverlening oftewel BHV is een dagcursus waar je leert reanimeren, verbandjes leggen, een gebouw ontruimen, brandjes blussen en nog veel meer. Tijdens mijn sollicitatieproces werd er aan mij gevraagd of ik die cursus wilde gaan doen en het liefst nog voor ik aan deze nieuwe functie begin. Er moet namelijk elke dag in het museum minstens één iemand aanwezig zijn die zijn of haar BHV heeft. Onlangs ging ik naar Zwolle voor de cursus en gelukkig heb ik mijn certificaat binnen.

Nieuwe look
Samen met mijn moeder ging ik een paar weekenden terug naar Duitsland om te winkelen. Voor deze functie ben ik wel ietsje andere kleding nodig dan die ik in het dagelijks leven zou aantrekken. Al heb ik er wel naar gekeken dat ik de kleding ook graag draag buiten werktijd en ik denk dat ik daar zeker in geslaagd ben. Wat we hebben gekocht? Dat kan je hier zien.

Daarnaast wilde ik eigenlijk een iets andere make-up look of in ieder geval opgefrist. Lieve vriendin Xezal die bij de Bijenkorf werkt nam me mee naar de cosmetica afdeling waar ik in een stoel gepland werd en daar meer leerde over make-up en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik door een paar dingen in mijn routine te veranderen er net even ouder uitzie. Zo wilde ik al een tijdje graag mijn wenkbrauwen laten doen. Ze zijn behoorlijk blond en vallen vaak weg op foto’s en ik heb veel littekens op mijn voorhoofd. Voor beide “problemen” leerde ik welke producten ik daar het beste voor kan gebruiken, maar wat tevens ook past bij mij als persoon. Ik ben namelijk niet een persoon die foundation draagt maar gelukkig zijn er genoeg andere producten. Je kan de eindlook zien in de foto bovenaan deze blogpost. Zoals je ziet is mijn oude vertrouwde look bewaard gebleven, want wat zou ik zonder mijn rode lippenstift moeten? 😉

Toekomst
De volgende keer in deel #2 zal ik het gaan hebben over inlezen over Mondriaan, Duits leren, een borrel en verhuizen! Maar eerst nog voor school bezig en twee tentamens halen.

Liefs,

 

Tags:


2 responses to “De voorbereidingen: Mijn Museum Leven #1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.