Juli & Augustus Book Haul 2020

Gepost op 27 augustus 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor het eerst in lange tijd bezocht ik een fysieke boekhandel! En ik ging niet met lege handen naar huis.

Midnight Sun – Stephenie Meyer
Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Dit boek had ik een tijdje terug online bij Libris vooruitbesteld, zodat ik het boek binnenkreeg op de dag van uitkomst! Met een kleine 700 bladzijden is het niet gek dat het boek 1,1 kg weegt. Het was ook best een opgave om het boek in de avond in bed te lezen, maar het was het helemaal waard.

De Quileute tribe die wordt beschreven in de Twilight saga bestaat echt en ze wonen ook daadwerkelijk in La Push. Helaas heeft de tribe geen geld gekregen dat er werd gefilmd bij La Push en dat terwijl de tribe ook niet bepaald in goed daglicht worden gezet in de Twilight saga.

Overweeg om eventueel te doneren aan Move To Higher Ground. Het is hun missie om de Quileute tribe te verhuizen naar een hoger liggend gebied, zodat toekomstige generaties nog steeds kunnen leren van de cultuur en erfgoed van de tribe. Meer informatie kan je hier vinden.

Nooit meer liefdesverdriet – Chidera Eggerue
Ben je het zat om op elk moment van elke dag aan die ene vent te denken, terwijl hij niet eens je appjes beantwoordt?
Ben je aan het opkrabbelen na een pijnlijke breuk?
Ben je vrijgezel en wil je blij zijn met de keuzes die je maakt, zelfs al de maatschappij anders van je verwacht?
Bestsellerauteur en icoon Chidera Eggerue, beter bekend als The Slumflower, weet hoe je je voelt. In ‘Nooit meer liefdesverdriet’ deelt ze haar verhaal met je en leert ze je om je oude doel van het vinden van een partner los te laten. Ontdek nieuwe denkwijzen op alle gebieden van je liefdesleven en leer dat anderen slechts zoveel macht hebben over ons romantische leven als we ze geven.
Te lang heeft de maatschappij relaties op een voetstuk gezet en gesuggereerd dat een partner de ultieme prijs is om te winnen.
Een partner is NOOIT de hoofdprijs. Dat ben jij. The Slumflower laat je zien waarom.

Vorig jaar las ik het eerste boek van The Slumflower, dus wilde ik ook heel graag haar nieuwste boek lezen. De binnenkant van het boek is weer enorm mooi kleurrijk! Lees hier mijn recensie van het boek.

Clap When You Land – Elizabeth Acevedo
Camino Rios lives for the summers when her father visits her in the Dominican Republic. But this time, on the day when his plane is supposed to land, Camino arrives at the airport to see crowds of crying people…
In New York City, Yahaira Rios is called to the principal’s office, where her mother is waiting to tell her that her father, her hero, has died in a plane crash.
Separated by distance – and Papi’s secrets – the two girls are forced to face a new reality in which their father is dead and their lives are forever altered. And then, when it seems like they’ve lost everything of their father, they learn of each other.

Dit boek stond al even op mijn lijst. Eigenlijk staat de auteur al even op mijn lijst. Door de hoeveelheid goede reacties met name op haar laatste boek besloot ik om het boek aan te schaffen.

They Wish They Were Us – Jessica Goodman
In Gold Coast, Long Island, everything from the expensive downtown shops to the manicured beaches, to the pressed uniforms of Jill Newman and her friends, looks perfect. But as Jill found out three years ago, nothing is as it seems.
Freshman year Jill’s best friend, the brilliant, dazzling Shaila Arnold, was killed by her boyfriend. After that dark night on the beach, Graham confessed, the case was closed, and Jill tried to move on.
Now, it’s Jill’s senior year and she’s determined to make it her best yet. After all, she’s a senior and a Player–a member of Gold Coast Prep’s exclusive, not-so-secret secret society. Senior Players have the best parties, highest grades and the admiration of the entire school. This is going to be Jill’s year. She’s sure of it.

Sinds mijn TBR van de maand augustus is het duidelijk dat ik in de mood ben voor murder mysteries. Haha, en het is nog niet eens herfst! Al lijkt dat wel zo met het huidige weer…

Letters to a Young Poet – Rainer Maria Rilke
‘What matters is to live everything. Live the questions for now.’
A hugely influential collection for writers and artists of all kinds, Rilke’s profound and lyrical letters to a young friend advise on writing, love, sex, suffering and the nature of advice itself.

Het werk van Rilke is heel anders dan de poëzie die ik tot nu toe van anderen heb gelezen en ondanks dat dit boekje alleen bestaat uit brieven bevat de tekst een prachtig poëtische melodie.

Nacht van de draak – Julie Kagawa
[Flaptekst Schaduw van de vos]
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Strijder & Inferno – Julie Kagawa
[Flaptekst Pupil]
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Onlangs was ik in de boekhandel voor de eerste keer in heel veel maanden! En ik had nog maar drie boeken niet van Julie Kagawa, toen ik ze bij de boekhandel zag, besloot ik om ze allemaal te kopen om de collectie compleet te hebben. Doordat ik niet meer uitga of dat nou uiteten is of leuke dingen doen met vrienden, heb ik besloten om dat geld te besteden aan boeken.

Wat is jouw favoriete boek die je afgelopen maand hebt gekocht/gekregen?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.