Mijn landgoed leven #15: 6 maanden

Gepost op March 6 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

In mijn laatste “Mijn landgoed leven” beschreef ik wat ik allemaal nog ga doen in de komende maand van mijn stage. In deze blogpost kijk ik even terug naar wat ik allemaal al heb gedaan. Lees je mee?ย 

Vanaf de eerste twee weken

Binnen mijn eerste twee weken stage kwam ik er al achter dat elke dag anders is. De meeste dagen spendeer ik op kantoor, maar door het diverse werk voelt elke dag toch weer even anders aan. Daarnaast werk ik ook zo nu en dan buiten de deur en ga ik op pad naar Rotterdam of Amsterdam. Zo had ik in Rotterdam in mijn tweede stageweek wel een hele toffe afspraak. Samen met een auteur van de uitgeverij hadden we een afspraak met een wethouder op het stadshuis. Ik maakte fotoโ€™s voor social media en de nieuwsbrief en ik vroeg om een quote die ook voor marketingdoeleinden werd gebruikt. O en die wethouder? Hij is inmiddels vice premier in het huidige kabinet. Hoe tof!?

Marketing en iets nieuws

Ik werk met een doelgroep die ik tot nu toe in mijn marketing carriรจre het minst heb bediend. Het is interessant om me meer te verdiepen in deze doelgroep (vooral 50 plus). Maar ik moet er ook bij zeggen dat ik de jongeren mis. Zij zijn toch wel echt mijn doelgroep.

Op marketinggebied doe ik verschillende dingen. Je kan denken aan content maken voor de website tot nieuwe producten in de webshop zetten. Het maken van nieuwsbrieven tot het ontwerpen van nieuwe nieuwsbrieven. Advertenties laten maken tot het maken van content voor social media.

Rond november was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik ook andere dingen gaan doen naast marketing. Ik heb nu veel meer eigen projecten. Individuele opdrachten die ik ontvang van de programmadirecteur. Het is een uitdaging, maar ik vind het onwijs leuk om op deze manier bezig te zijn. Ondanks dat ik veel alleen werk merk ik dat ik echt groei als werknemer. Ik ben meer iemand die liever zelf op onderzoek gaat en dat werkt goed in combinatie met de verschillende projecten.

De keukenfamilie

In deze blogpost schreef ik al over de keukenfamilie. Maar sinds die post zijn er ook veel dingen veranderd. Zo heb ik iedereen veel beter leren kennen, zit ik vaak bij de bar en praat ik tot soms na middernacht met de barmannen en drink ik onwijs veel thee met de receptioniste.

De barmannen zijn mijn maten geworden met wie ik na sluitingstijd een wijntje of biertje mee drink en dan praat over van alles en nog wat. Het is zo ontzettend verfrissend om te praten met mensen met wie ik in mijn dagelijks leven – als ik ze bijvoorbeeld op straat tegen zou komen – niet zo snel mee zou gaan praten.

Eรฉn van de receptionistes is inmiddels een vriendin geworden die ik na mijn stagetijd ook nog zal zien. Na dit avontuur zal ik afscheid nemen van de keukenfamilie, maar de band die ik met de receptioniste heb ligt heel anders. Ik denk dat het ook helpt dat we kwa leeftijden heel dichtbij elkaar liggen en omdat we veel dezelfde dromen hebben.

Het is in ieder geval zeker dat ik het landgoed ga missen over een maand wanneer dit allemaal voorbij is, maar wat heb ik al een tof halfjaar gehad waar ik veel in heb mogen beleven!

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.