Mijn reizen in 2018

Gepost op December 27 2018 door Katja in Reizen / 2 Comments

Wat een prachtig mooie reizen heb ik mogen maken in 2018. Twee keer maakte ik een achtdaagse reis. Groot-Brittannië was duidelijk mijn favoriete land om te bezoeken het afgelopen jaar. In deze blogpost blik ik terug op deze fantastische reizen. Lees je mee?  

In mei maakte ik eindelijk mijn reis naar Schotland. Een land waar ik al jaren naartoe wilde, maar wat steeds niet handig uitkwam. Het is namelijk niet een bepaald goedkoop land en daardoor wilde ik eerst goed sparen, zodat ik ook genoeg geld had om te doen wat ik graag wilde doen. Of in ieder geval wat mogelijk was binnen acht dagen. En ik moet zeggen dat ik mijn tijd goed heb besteed. Al kijk ik er ook naar uit meer van het land te ontdekken, zoals Skye, Glasgow en nog veel plekken in de Highlands.

Elke keer wanneer ik terug denk aan die reis dan denk ik meteen aan de Royal Mile, het kasteel en het paleis. Dat alles in Edinburgh. Maar ik denk ook aan het moment dat ik met de touringcar meeging en voor de eerste keer de Highlands zag. Adembenemend. Als ik moeite had het afgelopen jaar om in slaap te komen, dan dacht ik aan de lange weg waar de bus op reed. Langs uitgestrekte landschappen die fel groen waren, ruïnes, en steeds meer klom de bus omhoog tussen de heuvels door. Via de meest krappe bochten, hobbelige wegen en niet te vergeten… langs prachtige meren. En Edinburgh leek rechtstreeks uit een Sprookje te komen.

Lees hier over mijn reis in Edinburgh en mijn trip door de Highlands.

Afgelopen augustus plande ik een treinreis naar en door Engeland. Ik verkende nog meer plekken in Zuid-Engeland. Poh, nog zo’n plek wat prachtig was. Dit keer ging ik echt rondreizen. Brighton was een stad die ik graag wilde bezoeken en wat werd ik verrast door de stad! Het was eigenlijk de perfecte plek om echt even op te laden. Heerlijk in de stad, maar wel met een enorm groot strand waar ik meerdere malen heb gekeken naar de ondergaande zon. Ik heb mij het afgelopen jaar nog nooit zo rustig gevoeld dan op die momenten. Gewoon kijken, de laatste zonnestralen op mijn huid voelen en niet denken, in plaats daarvan luisteren naar de golven, de meeuwen en het geknerp van voetstappen op het strand van stenen.

Daarna was het tijd om te vertrekken naar Exeter. Terug naar de stad waar ik vier jaar geleden heb gewoond. En wat was het een fantastisch weer! Strak blauwe lucht, de zon fel op mijn snoet en een grote beker warme chocolade melk in mijn hand terwijl ik de stad herontdekte. Wandelen langs de haven was mijn absolute favoriet. Tot rust komen bij het water speelde tijdens beide reizen een grote rol. In Exeter zag ik ook oud collega’s en vrienden terug en ik maakte zelfs nieuwe vrienden. Daarnaast was ik ook aan het werk in Exeter. Ik gaf zelfs les aan studenten over het runnen van mijn verschillende bedrijven op jonge leeftijd.

Vervolgens was het tijd om door te gaan naar Londen. Het liefst was ik daar nog langer gebleven, aangezien ik daar minder dan vierentwintig uur was. Maar hé, ik zag daar wel een Wicked musical! Engeland was fantastisch en het was al twee jaar geleden sinds ik daar voor het laatst geweest was. Ik heb er enorm van genoten om terug te gaan, nieuwe plekken te zien en oude plekken te herontdekken.

Lees hier over mijn tijd in Brighton.

Beide reizen was ik nodig om even op adem te komen en om na terugkomst me te kunnen storten op een nieuw avontuur. Na Schotland werd ik aangenomen als Junior-directeur Communicatie bij het museum en tijdens mijn reis in Engeland maakte ik het besluit dat ik klaar ben met school. Of ik al plannen heb voor 2019? Nee, geen plannen. Andere dingen gaan volgend jaar voor als het om de kosten gaat. Reizen is een grote luxe, daar ben ik me van bewust. Ik hoop dat de kaarten zo voor me gedeeld zijn dat ik mag gaan reizen, maar we zullen het zien.

Hoe was jouw reisjaar?

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn reizen in 2018

    • Katja

      Oh, jij had echt een fantastisch reisjaar! Ik ben zelf ook heel erg benieuwd naar mijn reizen in 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.