Dag, dag 2018

Gepost op 1 januari 2019 door Katja in Uncategorized / 4 Comments

Eerste dag van het jaar! Eindelijk of toch net even te vroeg. Hmmm, van de ene kant had ik me meer willen voorbereiden op 2019, maar aan de andere kant ben ik ook enorm blij om aan 2019 te beginnen. Laat ik eerst even terugblikken op 2018. Lees je mee?

Zo bizar als ik eraan terugdenk, maar de eerste 3 maanden van 2018 was ik nog aan het werk op het landgoed. Helaas was dat een vrij rustig moment daar, waardoor ik vaak ergens anders heb geslapen dan in het hotel. En oh, wat mis ik de mensen uit het hoofdgebouw. Met de receptioniste heb ik nog contact, maar met alle obers en barmannen gaat het natuurlijk wat lastiger. Ik mis het voornamelijk op bepaalde avonden dat ik niet even mijn kamer kan uitlopen en dan naar de bar kan lopen. Of nog even een kop thee halen voor het slapen gaan. Eind maart ronde ik die stage af en zei ik gedag tegen het landgoed.

Lees hier over mijn laatste periode op het landgoed.

In april nam ik eindelijk even rust. Ik merkte dat mijn lichaam behoorlijk vermoeid was met het vele reizen de afgelopen 7 maanden. Ik was even helemaal op. Het was tijd om lekker te gaan slapen. In die maanden was het niet gek dat ik op 3 verschillende plekken sliep per week. Op het landgoed, bij vrienden en bij mijn moeder. Ik had geen vaste basis. Ik moet zeggen dat ik dat ook wel weer leuk vond, maar stage in combinatie met nog naar school gaan en niet te vergeten That Blonde Woman was het behoorlijk pittig.

Wat later in april ging ik een weekend weg met lieve Jessica. We hadden een fijne B&B gehuurd en op de zondag was daar Yalfest! Wauw, dat was echt fantastisch! Ik heb mijn kaartje al voor 2019 gekocht en binnenkort ga ik opzoek naar weer een leuke B&B voor Jessica en mij. Voor dat leuke weekend weg aan, had ik nog snel even op een vacature gesolliciteerd kan je raden welke? 😉

Lees hier meer over mijn Yalfest 2018.

Voor mij was 2018 ook een enorm muzikaal jaar. Zo ging ik samen met lieve Lisanne 2 keer naar een groot concert. naar Nail Horan en Ed Sheeran. Door mijn paniekstoornis was het op sommige momenten best lastig. Gelukkig hadden we beide keren zitplekken, waardoor ik er tijdens het concert geen last van had. Met name het concert van Nail Horan heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het was zo’n ontzettend fijn concert! Ik ben dol op zijn muziek en de show zelf was echt super vorm gegeven vond ik.

Begin mei vertrok ik naar Schotland. Dat was absoluut een goede keuze die ik had gemaakt. Ik leerde daar enorm veel over de geschiedenis dankzij een bezoek aan het kasteel en het paleis. Daarnaast heb ik ook enorm genoten van de rust om mij heen. Natuurlijk was ik wel op reis, maar ik verbleef de gehele tijd in dezelfde fijne Airbnb. Later tijdens mijn vakantie maakte ik ook nog een trip naar onder andere de Highlands. Dat was na mijn bezoek aan het kasteel en het paleis één van de beste keuzes die ik maakte tijdens die trip.

Lees hier meer over mijn tijd in Edinburgh.

Na terugkomst uit Schotland had ik meteen de volgende dag mijn sollicitatiegesprek voor de functie waar ik op had gesolliciteerd net voor mijn weekend aan weg met Jessica. Wonder boven wonder werd ik aangenomen en mocht ik mezelf Junior-directeur noemen. In juli vertrok ik naar de Achterhoek om te wonen en te werken in een museum in Winterswijk.

Met nog geen 10 dagen te gaan als Junior-directeur van het museum ben ik 2019 ingegaan. Ik heb veel mogen leren in het museum en ik voelde me ook best wel thuis in Winterswijk. Zo heb ik het Volksfeest meegemaakt, een ombouwweek in een museum en nog vele andere leuke dingen.

Eind oktober vertrok ik naar het mooie Engeland. voor de tweede keer dat jaar maakte ik een achtdaagse reis. Ik heb enorm genoten van de treinreis en het zien van vele plekken. Brighton, Exeter en Londen. En er valt nog zo ontzettend veel meer te ontdekken! Wie weet waar ik in 2019 naartoe ga.

Op privégebied (het gedeelte wat ik niet laat zien op mijn blog) was het niet een fantastisch jaar. Maar als ik kijk naar wat ik allemaal in 2018 heb gedaan, prijs ik mezelf gelukkig. Ik werkte op een landgoed en in een museum. Wie kan dat nou zeggen? Ik maakte prachtige reizen naar Schotland en Engeland. En ik deed eigenlijk alles wat ik graag wilde gaan doen. Nu op naar een nieuw jaar. Dag, dag 2018.

Wat was een mooi moment in jouw leven in 2018?

Liefs,

Tags:


4 responses to “Dag, dag 2018

  1. Wat een mooie herinneringen heb je gemaakt dit jaar! Ik ben vooral erg blij met het feit dat ik in 2018 mijn blog begonnen ben. Ik vind het zo leuk om te doen 🙂 Verder ben ik erg trots dat ik de minor educatie ben gaan doen en mezelf daarin heb uitgedaagd, want ik vond dat erg eng.

    • Katja

      Dank je wel! Wat fijn dat je iets hebt gevonden wat je leuk vindt. 🙂 Het is altijd goed om jezelf uit te dagen. Je mag super trots zijn op jezelf. Hopelijk mogen er in 2019 nog meer leuke dingen op je pad komen.

  2. Ik werd dit jaar nogmaals tante en kon na jaren dromen eindelijk nog een keertje naar Londen toe. Dat zijn niet de enige geluksmomenten van het afgelopen jaar maar wel twee heel grote.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.