Reizen gepland in 2017

Gepost op February 3 2017 door Katja in Reizen / 7 Comments

Wat is mijn plan om naar toe te reizen in 2017? Misschien meer naar het Zuiden van Europa? Of ga ik ook dit jaar weer naar Engeland? Ga ik alleen reizen of samen? Inmiddels zijn er twee reizen gepland en eentje die op de nominatie staat om gepland te worden. Lees je mee?

In 2016 ben ik naar Boedapest samen met mijn vader geweest, als solotraveler naar Berlijn, Londen om een vriendin te bezoeken en naar Liverpool om meer van Engeland te ontdekken. Voor 2017 heb ik besloten om meer samen te reizen en het komt goed uit dat al de geplande reizen met iemand is!

Praag, Tsjechië

Op 30 januari had ik samen met vriendin Rosa een brunchdate. We hadden speciaal afgesproken om een reis te plannen. Het was onze bedoeling om naar Zuid-Europa te gaan, want zon! Maar aangezien we alleen voor een lang weekend konden reizen en onder andere Rome dan behoorlijk duur is, besloten we om via Skyscanner een random bestemming te kiezen en dat werd Praag! Begin maart is dit mijn eerste reisbestemming van het jaar.

Haarzuilens, Nederland

Zelf had ik het niet verwacht, maar er zit een Nederlandse plaats tussen mijn reizen. Dit vanwege YALFest in April. Samen met Jessica van Reviews and Roses zouden we een heel weekend lang openneer reizen van het Noorden naar het midden van het land of de Randstad. Ik vond dat persoonlijk geen doen, dus besloot ik om naar een B&B te kijken. Ik vond er één en nu kunnen we in alle rust van YALFest genieten zonder al dat reizen met de auto of OV.

Op vrijdag hebben Jessica en ik een persconferentie en een interview staan. In de avond kunnen we op ons gemak naar de B&B, op zaterdag kunnen we voor een dag vakantie vieren in het prachtige gebied van Haarzuilens, op de zondag is het tijd voor YALFest met avondprogramma en op de maandag na een uitgebreide ontbijt is het voor Jessica en mij tijd om terug naar het Noorden te gaan. Maar wat een ontspannend weekend lijkt het mij. 🙂

Schotland

Deze reis staat nog niet gepland, aangezien ik ga met een vriendin die op dit moment in Australië zit. Al staat het gepland dat ze in september terugkomt vind ik het belangrijk dat zij het meeste uit haar reiservaring haalt. Dus stel ze wil toch langer in Australië blijven, vind ik ook zeker dat ze dat moet doen en dan is het heel onhandig dat we al deze reis naar Schotland hebben staan. Daarom hebben we besloten dat we het definitief weten in de zomer. In de zomer kan ze namelijk al zeggen of ze nog langer blijft of dat ze terug naar Nederland komt.

Zo ja, ze komt terug naar Nederland? Dan gaan we eind december naar Schotland om daar oud en nieuw te vieren. De afgelopen jaren heb ik namelijk met haar oud en nieuw gevierd in het Noorden in een landhuis, maar om 2018 in te luiden willen wij het anders aanpakken en een upgrade nemen van [plaats hier een naam van een woonplaats waar nog geen 20 mensen wonen en waar bijna niemand ooit van heeft gehoord]. Het is ons plan om eerst naar Edinburgh te gaan en dan vervolgens door te reizen naar Inverness. Hoe en wat is dus nog niet precies bekend, maar dat het Schotland wordt en dat we graag een stad willen combineren met het platteland is in ieder geval al wel zeker.

Welke reisplannen staan bij jou al vast?

Liefs,

Tags:


7 responses to “Reizen gepland in 2017

 1. Wat een leuke vooruitzichten.
  Ik ben vorig jaar naar Edinburgh, Loch Lomond en Stirling geweest. Zo mooi! Heb sowieso iets met Schotland en wil zeker terug. Dit jaar staat in mei Japan op de planning en in de winter een Afrikaans land.
  Jij veel plezier alvast met je reizen 🙂

  • Katja

   Wauw, heb je het over mijn leuke vooruitzichten, jouw reizen zijn ontzettend divers! Geniet er van!

 2. Chantal

  Leukk Katja!
  Praag is een hele mooie stad. Laat je leiden door de schoonheid van de stad.
  Tip: Ga Letná park in. Heb je een fantastisch uitzicht over de stad en met wat geluk is er ‘s avonds gratis open lucht theater met een film. Komen ook veel jongeren op af.
  Veel plezier!!

  Mijn volgende reis zal naar Newcastle zijn, eind april =)
  En mijn droom gaat in november uitkomen, Australia it is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.