TBR December 2019

Gepost op 4 december 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

De laatste maand van het jaar, de laatste keer een TBR voor 2019!

Muze – Laini Taylor
[Flaptekst van deel 1 Zonderling]
Een betoverend fantasyverhaal
De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Deze prachtige fantasy mocht ik net als het voorgaande deel als recensie-exemplaar ontvangen van Best of YA. Deze zomer heb ik enorm genoten van het eerste deel en ik kijk nu uit naar het vervolg!

Lees hier mijn recensie van Zonderling.

A Curse So Dark and Lonely – Brigid Kemmerer
Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year, Prince Rhen, the heir of Emberfall, thought he could be saved easily if a girl fell for him. But that was before he turned into a vicious beast hell-bent on destruction. Before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.
Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother constantly underestimating her because of her cerebral palsy, Harper learned to be tough enough to survive. When she tries to save a stranger on the streets of Washington, DC, she’s pulled into a magical world.

Van iedereen om mij heen die dit boek heeft gelezen hoorde ik goede verhalen. Ik raakte behoorlijk nieuwsgierig en ik ben ook nog in een fantasy mood, dus kocht ik dit boek onlangs.

Naast fysieke boeken luister ik (bijna) dagelijks naar audioboeken en zo nu en dan lees ik een e-book. Begin december las ik Harry Potter en de vuurbeker. Vanwege de bekendheid van dit boek leek het mij niet nodig de omschrijving er bij te zetten in deze blogpost.

The Last of August – Brittany Cavallaro
[Flaptekst van deel 1 A Study in Charlotte]
The last thing Jamie Watson wants is a rugby scholarship to Sherringford, a Connecticut prep school just an hour away from his estranged father. But that’s not the only complication: Sherringford is also home to Charlotte Holmes, the famous detective’s great-great-great-granddaughter, who has inherited not only Sherlock’s genius but also his volatile temperament. From everything Jamie has heard about Charlotte, it seems safer to admire her from afar.
From the moment they meet, there’s a tense energy between them, and they seem more destined to be rivals than anything else. But when a Sherringford student dies under suspicious circumstances, ripped straight from the most terrifying of the Sherlock Holmes stories, Jamie can no longer afford to keep his distance. Jamie and Charlotte are being framed for murder, and only Charlotte can clear their names. But danger is mounting and nowhere is safe—and the only people they can trust are each other.

Dit boek beluister ik via de app Storytel. Ik weet niet wat het is met mij en luisterboeken, maar mysteries vind ik tot nu toe het heerlijkst om naar te luisteren! Het geeft een avond die vroeg donker wordt onwijs veel sfeer. En dit is alweer het tweede deel uit een serie. Het begin is van dit boek helaas nog niet zo spannend. Maar ik verwacht dat er over een hoofdstuk wel wat meer spanning in zit!

Lees hier mijn ervaring met Storytel.

Welke boeken ga jij lezen deze maand? Ik merk dat ik niet echt typische december boeken op mijn lijstje heb staan… Hmm, daar hoop ik nog verandering in te brengen.

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.