TBR Mei 2019

Gepost op May 3 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Terwijl ik deze blogpost aan het maken was, kwam ik achter twee dingen. 1 Ik wil blijkbaar deze maand alleen maar dikke boeken lezen. 2 Ik ben in een fantasy mood.

De kleuren van magie – V.E. Schwab
De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.
Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Dit mooie boek zat in mijn YALFest goodiebag van 2019. Ik heb de laatste tijd enorm veel zin om weer naar Londen en de rest van Engeland te gaan. Ik weet het. Ik ben er pas in oktober/november geweest. Maar zoals je al in het logo van mijn blog kan zien, voelt het voor mij enorm als een tweede thuisland.
De booksleeve die erbij ligt zat in mijn Fairyloot box ‘Dark Magic’.

Nocturna – Maya Motayne
Set in a Latinx-inspired world, a face-changing thief and a risk-taking prince must team up to defeat a powerful evil they accidentally unleashed.
To Finn Voy, magic is two things: a knife to hold under the chin of anyone who crosses her…and a disguise she shrugs on as easily as others pull on cloaks.
As a talented faceshifter, it’s been years since Finn has seen her own face, and that’s exactly how she likes it. But when Finn gets caught by a powerful mobster, she’s forced into an impossible mission: steal a legendary treasure from Castallan’s royal palace or be stripped of her magic forever.

To Best The Boys – Mary Weber
Every year for the past fifty-four years, the residents of Pinsbury Port receive a mysterious letter inviting all eligible-aged boys to compete for an esteemed scholarship to the all-male Stemwick University. Every year, the poorer residents look to see that their names are on the list. The wealthier look to see how likely their sons are to survive. And Rhen Tellur opens it to see if she can derive which substances the ink and parchment are created from, using her father’s microscope.

Beiden boeken zaten in Fairyloots en aangezien ik toch al in een fantasy mood was, leek het me wel net zo leuk om deze boeken te gaan lezen.

List & leugens staat al wel heel vaak op mijn TBR en daarom denk ik dat het niet meer nodig is om nog de flaptekst hier te plaatsen. Ik weet niet waarom, maar ik ben bang dat het boek me tegen gaat vallen. En laat het daarom maar weer liggen. Deze maand wil ik het toch echt gaan lezen.

Vrees me heb ik al ooit jaren geleden gelezen, maar ik moet een flink aantal delen in de serie nog wel lezen. En aangezien het al zo lang geleden is, wil ik het boek opnieuw lezen. Zodat ik daarna meteen door kan met de rest van de serie.

Ben jij toevallig net als ik ook in een fantasy mood deze maand?

Liefs,

Tags: ,


2 responses to “TBR Mei 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.