Unboxing Stray Kids 5-star [Limited]

Gepost op 27 juni 2023 door Katja in KPOP / 0 Comments

Onlangs kwam mijn bestelling, Stray Kids 5-star, binnen. Kijk je mee met de unboxing?

Stray Kids is naast BlackPink, BTS en Le Sserafim een van mijn favoriete muziekgroepen binnen K-pop. Vorig jaar was Oddinary mijn eerste comeback als fan van Stray Kids en ik vind het zo’n tof mini album. Oddinary zal daarom altijd een heel bijzonder album voor mij zijn, maar 5-star heeft zeker een plekje in mijn muziek hart veroverd! Dat was ook niet heel moeilijk, want dit album is het beste album van Stray Kids als we kijken naar het geheel. Nog nooit eerder sloten alle liedjes van hun album zo goed op elkaar aan en passen tevens bij het thema van het album. 

De 5-star comeback is Stray Kids hun derde studioalbum. Het album bevat twaalf liedjes waarvan de meesten een verschillende stijl hebben, maar stuk voor stuk passen ze volledig bij het concept en klinken ze helemaal Stray Kids. Niet heel gek, want elk liedje is geschreven en geproduceerd door de leden van de groep.
De eerste 10 liedjes waren volledig nieuw, het elfde liedje is de Koreaanse vertaling van hun Japanse nummer The Sound en het twaalfde liedje was een van mijn favoriete nummers die Stray Kids vorige zomer voor hun fans hadden uitgebracht genaamd MixTape: Time Out.

5-star heeft vier verschillende versies van het album. Er zijn drie “normale” versies, daarnaast was er een limited editie. Ik ben net zoals bij Oddinary en Maxident voor de limited gegaan, aangezien het zoals de naam al zegt limited is en daar zitten ook meer dingen bij dan bij de “normale” versie. En… de drie photoshoots van de andere versies zitten allemaal in de limited! Er is natuurlijk wel geselecteerd, want anders zou het een flink boekwerk worden, maar het is leuk dat de limited versie verschillende soorten foto’s bevat.

Het album is net als bij Maxident in boekvorm, maar in plaats van hardcover is het deze keer een paperback. Voor dit concept vind ik paperback geschikter omdat het mij een manga gevoel geeft. Het helpt dat een aantal liedjes manga en anime referenties bevatten, dus die link was al snel gelegd. In het boek zit een losse envelop met verschillende goodies. Achterin het boek zit de CD die voor elke versie anders is opgemaakt.

Bij dit album kreeg je twee photocards en ik kreeg Hyunjin en Han. Al ben ik de eerst genoemde member inmiddels aan het ruilen met iemand voor Bang Chan. Omdat ik de limited versie had gekocht, kreeg ik er een B-Cut Film Postcard bij. Niet op de foto afgebeeld, maar zat er wel bij vanwege de limited versie, Special Folded Poster met een van de leden. Daarvoor kreeg ik Lee Know.

Nog meer goodies! In de envelop zitten ook twee stickervellen met de titels van de liedjes van het album. En één van mijn favoriete goodies: Cartoon Postcard. Nee, het design team maakte het ook echt niet moeilijk om de links tussen comics en het uiterlijk van het album te leggen.

Voor de OOTD mini poster kreeg ik ook Lee Know. Ik vind het grappig dat ze een OOTD goodie maakten, aangezien het ook iets is waar de leden het onderling veel over hebben en bandlid IN plaatst met regelmaat een OOTD foto op Instagram.

Last but not least, voor iedereen die een pre-order plaatste, B-Cut Film Mini Photobook. Er waren in totaal 3 versies, en ze bevatten elk een andere photoshoot van het album. Super leuk voor als je een normale versie hebt besteld, want dan heb je meerdere photoshoots. En… ook onderdeel van de pre-order kreeg je er nog een grote poster bij die ik vanwege die reden dan ook niet af heb gebeeld. 

Dit was mijn derde comeback als Stay (fan van Stray Kids), zeer passend gezien 5-star hun derde studioalbum is, en ik zie nog steeds zo ontzettend veel groei in de leden. Naast de leden die de producers zijn, zie je ook dat de andere leden zich steeds meer bezighouden met schrijven en produceren. Misschien draagt dat bij dat de albums steeds beter worden?
Van het 5-star album zijn denk ik Topline en FNF mijn favoriete nummers. Kwa geluid hadden ze bijna niet verder uit elkaar liggen, maar eigenlijk weergeven deze twee nummers mijn muzieksmaak best goed. Topline is een hiphop- en rapnummer waarop de legendarische rapper Tiger JK verschijnt. FNF is een dromerig electropop nummer. 

Welk nummer is jouw favoriet van het 5-star album?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.