Vega(n) restaurants, Berlijn

Gepost op 25 september 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Als vegetariër heb ik het niet altijd even makkelijk met eettentjes vinden, maar gelukkig zijn er genoeg plekken in Berlijn waar ik kan eten.

Alexanderplatz

Dinea
Dit restaurant zit helemaal bovenin Galleria. In winkelcentrum, het is vergelijkbaar met de Bijenkorf hier in Nederland. Na een lange dag Charlottenburg was ik toe aan veel groenten en fruit. Dinea heeft een grote saladebar, je kan zelf je salade samenstellen en je betaalt bij de kassa voor het gewicht. Hoe chill? Daarnaast kon je ook een bakje volschepen met verschillende soorten fruit, ik pakte zelfgemaakt ice tea en oké ik pakte ook een lekker toetje: chocolade mouse.
Het personeel die daar werkt zijn super aardig en klantvriendelijk. Naast bovenstaande eten kan je ook terecht voor een goed kop koffie, taart (in de middag), pizza, hamburgers en volgens mij vergeet ik nog iets. Nou ja, er is in ieder geval genoeg keuze. Zelf was ik al helemaal blij met mijn salade.

Foodcourt Alexa
Ben je op Alexanderplatz en je wilt liever iets anders dan bovenstaande restaurant, dan kan je naar de foodcourt gaan in winkelcentrum Alexa. Zelf gingen Claudia en ik er heen voor een verse smoothie (ook vegan vriendelijk) bij Vitafresh.

Pretzel in Viktoriapark

Mitte

Momos Dumplings
Je hebt de keuze uit 6 soorten dumplings, 3 vegan en 3 vegetarisch. Daarnaast kan je kiezen of je ze gestoomd of gefrituurd wilt hebben. Ik vond het echt smullen!

Potsdamer Platz

Immergrün
Is ook een smoothie bar met de mogelijkheid tot ook vegan varianten. Mijn favoriet? The Tropical Sprinter! Zelf ging ik naar de filiaal in de Mall of Berlin, maar je kan deze keten door heel Berlijn vinden.

Vedang
Dit is een volledig vegan burger restaurant. Alles is plantaardig zelfs de beker die enorm veel op plastic lijkt. Alles is afbreekbaar. Zo goed! Oh, en vergeet niet enorm lekker! Zelfs de mayo was vegan. Ik genoot enorm van mijn hamburger en de limonade die ze daar maken smaakt super fris. Dat was zeer aangenaam met die hitte toen in Berlijn. Vedang kan je ook vinden in Alexa op Alexanderplatz.

Kilkenny Irish Pub

Hackescher Markt

Kilkenny Irish Pub
Geen idee meer precies waarom, maar Claudia en ik hadden enorm veel zin om naar de pub te gaan. Het fijne aan Berlijn is dat het een zeer internationale stad is met heel veel verschillende soorten restaurants. We kozen voor Kilkenny. Toegegeven zijn de vegetarische keuzes misschien niet heel groot, maar toch heeft het mijn lijst gehaald vanwege de sfeer, de grote porties en bovenal was het gewoon heerlijk eten!

Köpenick

Mokkafee
Oké, dit was denk ik wel mijn favoriete plek waar ik heb gegeten in heel Berlijn. Alleen al voor eten hier is het de moeite waard om naar deze uithoek van de stad te gaan. Meer over deze plek kan je lezen in deze blogpost.

Mirika

Kreuzberg

Mirika
Onderweg naar de Modulor kwam ik dit restaurant tegen. Ik besloot om eerst naar de kunstwinkel te gaan om daarna hier te gaan lunchen. Ik had absoluut geen spijt! Het heeft een ruim menu vol met vega(n) keuzes.

Wannsee

Loretta
Je hebt het restaurant en je hebt de biergarten met dezelfde naam en van dezelfde eigenaar. Vanwege het mooie weer gingen Claudia en ik naar de biergarten. Ze hebben verschillende soorten bier (natuurlijk!), friet met typische Duitse gerechten erbij, en gelukkig ook een behoorlijke selectie salades. Dit is geen plek dat super veel keuze hebt als vegetariër, maar toch verbaas ik me elke keer weer naar hun brede selectie salades. Het is niet standaard groen voer, er zit echt wat werk achter en is goed bedacht.

Na het maken van deze blogpost heb ik meteen zin om weer terug te gaan naar Berlijn om nog meer leuke en lekkere eettenten te vinden!

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.