Zomer in boeken ’20

Posted on July 11 2020 by Katja in Boeken / 2 Comments

Wat komen er veel verschillende mooie boek uit deze zomer! Van fantasy tot poëziebundels.

Blossom Books komt deze zomer met het allerlaatste deel van de Vrees me-serie. Met Verbeeld me die eind juli uitkomt, zullen we toch echt afscheid moeten nemen van de wereld die Mafi heeft gecreëerd. Gelukkig komt eind deze maand ook De Goddelozen uit. Het vervolg op De Genadigen van Margaret Owen. Het verhaal maakte echt indruk op me. Ik genoot het meeste van de schrijfstijl. Dit is een fantasy die onwijs makkelijk wegleest. Over het algemeen ben ik de eerste hoofdstukken altijd aan het uitpuzzelen hoe alles zit, maar de auteur wist zonder al te veel moeite een heldere uitleg te geven. Mijn volledige recensie kan je hier lezen.
In september mogen we nog nagenieten van de zomer met Zomerburen van Rianne Robben. Het meest fantastische aan dit boek? Het speelt zich af in het gebied waar ik ben opgegroeid!

Bij Best of YA verschijnen er dit jaar twee boeken waarvan de eerdere serie vroeger een enorme hit was en waarschijnlijk ook de grote reden waarom mensen YA zijn gaan lezen. In de lente verscheen De ballade van slangen en zangvogels en mijn volledige recensie kan je hier lezen. Nu komt deze zomer dan het langverwachte Midnight sun! Nu moet ik iets bekennen… Ik heb heb alleen Twilight gelezen en Leven na dood, maar nog niet de rest van de serie. Na het nieuwe boek is het wel mijn plan om de andere boeken te gaan lezen.

Yes, bij Z&K verscheen zojuist De kleur van Colorado van Rebecca Yarros. Eindelijk weer een nieuwe Yarros! Ik vind de kleuren van de cover trouwens prachtig en ben benieuwd of de inhoud wellicht nog mooier is.

Bij de BBNC verschijnen er ook een aantal parels zoals Nooit meer liefdesverdriet van Chidera Eggerue beter bekend als The Slumflower op Instagram. Daarnaast komen er ook mooie poëziebundels uit Liefde staat je goed en Zee van vervreemding van Lang Leav. Het maakt me echt blij dat er steeds meer poëzie wordt vertaald.

Later in de zomer zal bij Boekerij het eerste volwassenboek van Leigh Bardugo uitkomen, Het negende huis. Gelukkig wordt het vertaald, want het boek is een dikke pil en dan lees ik het toch het liefst in het Nederlands. Ik heb tot nu toe wisselde reacties gehoord, maar als ik de flaptekst lees dan kan ik niet wachten om het te lezen.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Zomer in boeken ’20

  1. Er komen echt behoorlijk wat toffe boeken aan! Ik kijk ook enorm uit naar Verbeeld me (helaas uitgesteld naar begin augustus) en het nieuwe verhaal van Leigh Bardugo spreekt me ook zeker aan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.