5 Boekpersonages cosplayen | The Friday Five

Gepost op 13 november 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Welke 5 boekpersonages die zou ik willen cosplayen? Balen, dat er dit jaar geen Comic Con is, maar nu kan ik in ieder geval ideeën opdoen voor in de toekomst!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boekenpersonages die je zou willen cosplayen.

Betty Cooper, Riverdale
Toegegeven is Betty officieel een stripfiguur die dankzij Riverdale op het scherm te zien is.
Met mijn blonde haren en dankzij de simpele tevens herkenbare look van Betty is het een cosplay die zeer makkelijk is om te creëren voor die keren dat ik niet te veel moeite wil doen of omdat ik wellicht nog een afspraak voor of na Comic Con heb.

Nina, Six of Crows
De Grisha Verse is een van mijn favoriete boekenseries en elk hoofdpersonage heeft eigenlijk wel mijn hart gestolen, maar Nina misschien toch wel het meest. Wie kan niet wachten op de Netflix series? Want dan kunnen we de kostuums van de personages in het echt gaan zien en ik kan niet wachten!

Asha, Iskari
Ik zou ik niet zijn als ik niet een personage zou toevoegen die iets doet met draken. Hoe de auteur haar kleding heeft beschreven in de serie, klinkt het erg tof. Wel betekent het dat mijn gezicht flink in de make-up moet vanwege dat Asha een beschadiging heeft op haar gezicht. Maar ze is een heel tof personage om uit te beelden.

Tris, Divergent
Natuurlijk wel als ze geen hark meer is en net is overgestapt naar Onverschrokkenheid met de zwarte kleding en tatoeages. Er zitten echt een aantal leuke kledingcombinaties bij die Tris zowel in het boek als in de films draagt. Ook leuk om dan eventueel (afhankelijk van de kleding die ik dan draag) om een aantal van Tris haar tatoeages na te maken.

Bette, Tiny Pretty Things
Prima ballerina! Maar even serieus, het lijkt me zo leuk om een ballerina pak te dragen en dan het liefst uit een stuk die Bette danst in het tweede boek (om geen spoilers te geven noem ik het niet specifiek). Tevens wordt deze duologie ook binnenkort naar het Netflix scherm gebracht en kunnen we de kostuums bewonderen.

Is het al te merken dat ik van de comfortabele kostuums ben? Op een dag zoals Comic Con ben je veel in beweging en afhankelijk van waar ik op dat moment woon, is het vaak toch ook nog een stuk reizen. Dus ja, voor mij is comfort heel erg belangrijk.

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.