Feestdagen Reads ’20

Gepost op 21 december 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Feestdagen reads

Welke boeken zijn heerlijk om te lezen de komende twee weken? Ik heb vijf aanraders voor rond de kerst, knus, een nieuw jaar en de Netflix verslaving van het moment.

Op naar Kerst

Het geschenk van Happiness – Holly Martin
[Flaptekst Het dorpje Happiness]
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Het geschenk van Happiness is de “foute” kerstfilm, maar dan in boekvorm. Het is zo fijn en met mij zijn er al vele andere lezers die hun spullen willen inpakken om naar dit dorp te verhuizen. Poeh, hoe fijn zou het zijn om in Happiness kerst te vieren? Ik ben in ieder geval helemaal voor! Dank aan de auteur voor het schrijven van zo’n heerlijk luchtig boek die meteen ook heel veel inhoud heeft.

Lees hier mijn volledige recensie van Het geschenk van Happiness.

10 Blind Dates – Ashley Elston
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Ik heb genoten van de schrijfstijl, heb vaak hardop gelachen en wat zit dit boek vol sfeer! Elke keer wanneer ik aan dit boek denk, tovert het nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht.

Lees hier mijn volledige recensie van 10 Blind Dates.

Het geschenk van Happiness

Bingewatch op Netflix

Tiny Pretty Things Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker
.

Oké, maar even serieus… De kerstvakantie is het moment om dit boek te lezen die onderdeel is van een tweeluik en daarna natuurlijk de Netflix serie te gaan kijken die recent is verschenen.

Lees hier mijn volledige recensie van Tiny Pretty Things.

Knus

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!
Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Jenny Han weet hoe je het ultieme knusse gevoel kan krijgen en als je de boeken uit hebt dan kan je daarna door naar de films op Netflix.

Gelukkig nieuw jaar! Toch?

…And a Happy New Year? – Holly Bourne
Evie, Amber and Lottie are having a new year party to remember.
For the first time since leaving college, all three girls are back together. It’s time for fun and flirting, snogs and shots.
(And not tears or tantrums or terrible secrets)
Because everything’s going great for these girls – Spinster Club for ever! Right?

Een boek die zich afspeelt tijdens oud en nieuw? Yes, please! Het is wel aan te raden om de trilogie eerst te lezen, aangezien deze novella de laatste is in de serie. Maar hé, door deze tip heb je wel meteen genoeg te lezen en daar ging het toch om?

Welk boek vind jij heerlijk om in de kerstvakantie te lezen?

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.