November en December Book Haul 2017

Gepost op 29 december 2017 door Katja in Boeken / 1 Comment

De laatste book haul van het jaar! De tijd is voorbij gevlogen en ik ben blij met elk boek die mijn boekenkast het afgelopen jaar heeft verrijkt. Kijk je mee?

Cress – Marissa Meyer
Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?
Voor mijn 22ste verjaardag kreeg ik dit boek van mijn opa en oma.

Iskari – Kristen Ciccarelli
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
In november was ik aanwezig bij de meet & greet van de auteur in boekhandel Broese in Utrecht. Lees hier mijn verslag!

De Notenkraker – E.TA. Hoffmann
On Christmas Eve, Fritz and Marie excitedly await the arrival of Godfather Drosselmeier and the marvellous gifts he brings for them every year. When Marie discovers a curious nutcracker doll among the presents, she suddenly finds herself caught up in an age-old battle before being transported to a magical world of sugar-frosted castles, chocolate kings, and true love.
Op kerstavond las ik dit prachtige boek, een aanrader voor iedereen, jong en oud. Ik denk dat dit een boek zal zijn die ik elk jaar met kerstavond wil herlezen. Zo mooi! En ik kwam dankzij dit boek in de kerststemming.

What’s a Girl Gotta do? & … And a Hapy New Year? – Holly Bourne
HOW TO START A FEMINIST REVOLUTION:
1. Call out anything that is unfair on one gender
2. Don’t call out the same thing twice (so you can sleep and breathe)
3. Always try to keep it funny
4. Don’t let anything slide. Even when you start to break…
Lottie’s determined to change the world with her #Vagilante vlog. Shame the trolls have other ideas…
Ik vond Am I Normal Yet? en How Hard Can Love Be? al leuk, maar ik kijk ook enorm uit naar de vervolg delen.

In het diepe – Estelle Maskame
Een jaar geleden viel MacKenzie als een blok voor de scheve glimlach van Jaden. Maar nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest. En ondanks haar gevoelens kan Kenzie het niet aan om nog een familietragedie te doorstaan met Jaden. Dus loopt ze van hem weg. Maar als ze hem na een jaar toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal MacKenzie de sprong in het diepe durven te wagen?
De DIMILY-trilogie vond ik ontzettend fijn en ik kijk nu enorm uit naar het volgende boek van Maskame.

Spiegel – Cara Delevingne
Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in het ziekenhuis terechtkomt.
De politie doet het voorval af als een mislukte zelfmoordpoging, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Wat volgt is een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk – en elkaar?
Niets zal ooit meer zijn zoals het was, want een gebroken spiegel kan nooit meer worden gemaakt.
Van uitgeverij Harper Collins mocht ik dit boek ontvangen. Ik heb er al wat in gelezen en ik vind het tot nu toe leuk en ik ben benieuwd hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen.

Welke boeken zijn er bij jou nog in de kast gekomen in de laatste maand van het jaar?

Liefs,


Tags:


One response to “November en December Book Haul 2017

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.