Personal Update: Droom, Durf, Doen!

Posted on June 7 2015 by Katja in persoonlijk / 10 Comments

Daar is dan de personal update. Misschien zat je er al op te wachtten. De laatste maand was echt een gekkenhuis. Er gebeurde zoveel tegelijk dat ik nu pas merk aan mezelf hoeveel impact het heeft gemaakt. Het begon allemaal met…

9 sollicitatiebrieven. Oké, eigenlijk eerder. Laat ik maar bij het begin beginnen.

 

Kort samengevat

Nadat ik gestopt was met mijn opleiding Nederlands docent (ik was alleen op de opleiding om mijn propedeuse te halen om vervolgens Nederlandse letterkunde te studeren in Antwerpen.) zocht ik naar dingen om te doen in mijn (mini) tussenjaar. Ik vertrok nog geen 6 weken later naar Engeland om een cursus Start-up business te volgen. Eenmaal daar wist ik dat zodra ik weer thuis zou zijn, dat ik een keuze moest maken. Welke opleiding nu? Terwijl ik bezig was met het maken van mijn presentatie voor Pitch Night las ik iets over de opleiding Journalistiek & Media met Toegepaste Filosofie. Inmiddels ben ik aangenomen voor de opleiding.

Met die gedachten vertrok ik opnieuw naar het buitenland om mijn hoofd even wat rust te gunnen. Op de één of andere manier zorgt reizen er bij mij voor dat ik beter kan nadenken. Alles ziet er helderder uit wanneer je even uit de situatie stapt om het vervolgens van een ander perspectief te bekijken. Ik geef toe dat dit mooi uitkwam met de Teen Author Smash in Parijs.

First things first

Na terugkomst uit Parijs voelde ik mij klaar om de volgende keuze te maken. Aangezien ik geen studiefinanciering krijg voor een deeltijdopleiding en geen OV moest ik bedenken hoe ik dat ging oplossen. De studie is in Utrecht, dat wil niet zeggen dat ik daar ook moet wonen. Ik had prima thuis kunnen blijven om bij mijn ouders in het dorp aan de slag te gaan als onderwijsassistent. Geen punt. Maar zoals de ondertitel van deze website luidt: De blog voor de moderne vrouw die durft te dromen. Ik durf te dromen. De volgende stap is doen.

Dromen

Nee, ik heb geen opleiding in marketing en die ga ik ook niet volgen. Niets is gericht naar het uitgeverijwereldje, die mij eigenlijk o zo leuk lijkt. Maar de journalistiek trekt mij ook. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig en op 3 mei schreef ik dit. Ik zat in een dip, maar door jullie lieve reacties (nog heel erg bedankt daarvoor!) zag ik het weer beter. Wat maakt het uit? Ik knalde 9 sollicitaties (voor stage plekken) de deur uit en binnen ander halve dag was ik voor 5 gesprekken uitgenodigd. 2 weken later ook voor een 6de.

...

Durven

Met goede moed ging ik 5 dagen nadat ik mijn sollicitaties de deur uit had gedaan op gesprek 1 en 2. Bij beide gesprekken kreeg ik achteraf te horen dat ik een week later de uitslag zou krijgen. Ik had geen tijd om daarvoor zenuwachtig te worden, aangezien er op dat moment nog 3 sollicitaties in de volgende 10 dagen waren gepland.

Nog geen uur zat ik in de auto van Utrecht naar huis (ik moet dik 2 uur met de auto reizen om van Utrecht naar het huis van mijn moeder te komen) toen ik een telefoontje kreeg van gesprek 2. Ik was aangenomen… Ik heb de persoon aan de andere kant wel even goed duidelijk gemaakt dat ik absoluut geen opleiding in die richting doe. Wisten ze wel waar ze aan begonnen? Ja, dat wisten ze. Ik heb om tijd gevraagd om na te denken. Het overrompelde mij. Ik zag het niet aankomen. Het voelde… onwerkelijk.

 

Doen

De volgende dag zei ik volmondig: JA! Vanaf morgen zal ik werkzaam zijn bij Uitgeverij Kok in Utrecht. Het is dichtbij waar ik nu woon in Utrecht, maar dat is iets wat ik voor de volgende keer bewaar. Voor nu wil ik iedereen op het hart drukken die dit leest: ‘Waar een wil is, is een weg. Ga je droom daarom achterna.’

Liefs,

header31-860x280

Tags:


10 responses to “Personal Update: Droom, Durf, Doen!

  1. Aww, wat mooi om te horen, Katja! Ik was al wel erg benieuwd wat je droombaantje nou zou zijn en het klinkt goed! Ik ben benieuwd naar de verdere details, maar die volgen dus wel! Tof voor je! =D

  2. Goed om dit artikel te lezen en ik ben echt heel blij voor je. Wat ‘dromen naleven’ betreft ben je wel mijn rolmodel geworden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.