Mei en Juni Book Haul 2018

Gepost op 3 juli 2018 door Katja in Boeken / 2 Comments

Wow, 10 nieuwe boeken heb ik in de maanden mei en juni nieuw in mijn boekenkast! Dat is voor mij best veel sinds een hele tijd. Kijk en lees je mee om uit te vinden welke boeken dat zijn? 

Ferryman – Claire McFall

Dylan has escaped a horrific train crash unscathed. Except she hasn’t. The bleak landscape around her isn’t Scotland. It’s a wasteland haunted by wraiths searching for human souls.  And the stranger waiting for her isn’t an ordinary boy. Tristan is a Ferryman, tasked with transporting her soul safely to the afterlife, a journey he’s made a thousand times before. Except this time, something’s different. Torn between love and destiny, Dylan realises she can’t let Tristan go, nor can she stay with him. Eventually, inevitably, the wraiths would capture her soul and she would be lost forever. Can true love overcome the boundaries of death?

Toen ik in boekhandel Blackwell, de oudste boekhandel van Edinbrugh, was wilde ik eigenlijk Royals kopen die net uit was. Maar die hadden ze daar helemaal niet staan helaas! Wat bleek? Ze hadden het boek niet ingekocht, omdat ze het niet zo met het koninklijk huis hebben. Ik ging toen verder kijken naar een ander boek tot een van de verkoopsters naar me toe kwam met dit boek. Het leek mij een origineel verhaal, daarnaast vind ik het leuk dat het door een Schot geschreven is en ook in Schotland afspeelt.

I see London, I see France – Sarah Mlynowski

De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid. Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Van uitgeverij Best of YA ontving ik dit boek ter recensie-exemplaar, maar dat was voor mij niet de eerste keer dat ik het boek onder ogen kreeg. Tijdens mijn stage op de redactie van Best of YA kreeg ik het manuscript op mijn bureau om te mogen lezen. Dat is inmiddels al meer dan een jaar geleden. Ik schreef een enthousiast leesrapport over en al snel werd bekend gemaakt op de redactie dat het boek zou worden uitgegeven. Alleen moesten we meer dan een jaar wachten voordat zou kunnen gebeuren, aangezien het boek onder andere nog vertaald moest worden en dan zou het boek niet op tijd in de winkels liggen voor de zomer (aangezien het echt een zomers boek is). Dus werd het boek een jaar opgeschoven. Maar eindelijk lag het boek bij mij op de mat.

Het dodenhuis – Sarah Pinborough

Toby is een jongen die vergeten is hoe hij moet leven.
Clara is een meisje dat geboren is om te sterven.

Toby’s leven was heel normaal, maar nu woont hij in het Dodenhuis. Afgezonderd van de rest van de wereld wordt hij samen met de andere bewoners in de gaten gehouden. Vertonen ze symptomen van een mysterieuze ziekte? De een na de ander verdwijnt en Toby wacht enigszins gelaten af. Overdag slaapt hij, ’s nachts gaat hij op onderzoek uit.

Clara was een meisje dat alles had. Geliefd bij vrienden en familie, geboren in een gezin waarin haar leven voorbestemd was voor grootsheid. Nu is de nieuwste bewoner van het Dodenhuis en ze is vastbesloten om niet toe te laten dat haar leven daar eindigt. Overdag is ze vol enthousiasme, ’s nachts danst ze in haar eentje en waant zich alleen.

Van Best of YA ontving ik dit boek als recensie-exemplaar. Na 13 minuten was ik erg benieuwd naar meer werken van de auteur. Helaas, kon ze op het laatste moment niet naar YALFest komen. En ze werd dan ook zeker gemist door meer mensen dan alleen ik.

Winter en Alle sterren – Marissa Meyer

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van Cinder.]

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Yes, ik ben helemaal dol geworden op de Lunar Chronicles! Normaal lees ik niet graag alle delen uit een serie vlot na elkaar, maar wow deze serie is zo tof! Zo tof, dat ik nu al twee uitroeptekens heb gebruikt. Whoeps! (En daar is nummer drie.) Deze serie kan ik iedereen aanraden. Het is voor ieder wat wils. Of je nu graag een sprookje, een fantasy of een verhaal wilt lezen over kick-ass jonge vrouwen. Oh, en de serie is ook top als je een leesdip hebt. Het heeft mij er in ieder geval uit geholpen. Inmiddels (wanneer deze blogpost online gaat) hoef ik alleen nog maar Alle sterren te lezen en dan ben ik door de hele serie.

De Eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin – met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.

Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Ik kan niet wachten om eindelijk het verhaal van Leah te lezen. Simon heb ik onlangs opnieuw gelezen en ik ben ook naar de film Love, Simon geweest. Ik kan geen genoeg krijgen van de verhalen over Creekwood!

De hemel in het ijs – Adrienne Young

De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.

Yes, een YA boek over vikingen! Echt heel tof dat Best of YA dit boek uitgeeft. Weer een sterke jonge dame in de hoofdrol. Ik denk dat liefhebbers van Onverschrokken dit verhaal ook erg kunnen waarderen.

Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

[Om spoilers te voorkomen is dit de flaptekst van het eerste deel Eenzaam en extreem ver weg]

”Wij zijn een interstellaire generatie. Wij hebben de aarde nooit gezien en wij zullen onze bestemming ook nooit bereiken.”

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar? 

Het eerste boek vond ik echt heel erg leuk en al helemaal toen ook nog het event volgde van uitgeverij Moon. Blijkbaar heb ik deel 2 uit de serie ontvangen en afgelopen week ontving ik nog een deel uit de serie. Daarom heb besloten om de serie helemaal te gaan lezen in juli. Ik wil namelijk graag weten hoe het verhaal verder gaat.

Royals – Rachel Hawkins

Meet Daisy Winters. She’s an offbeat sixteen-year-old Floridian with mermaid-red hair; a part time job at a bootleg Walmart, and a perfect older sister who’s nearly engaged to the Crown Prince of Scotland. Daisy has no desire to live in the spotlight, but relentless tabloid attention forces her join Ellie at the relative seclusion of the castle across the pond. 

While the dashing young Miles has been appointed to teach Daisy the ropes of being regal, the prince’s roguish younger brother kicks up scandal wherever he goes, and tries his best to take Daisy along for the ride. The crown–and the intriguing Miles–might be trying to make Daisy into a lady . . . but Daisy may just rewrite the royal rulebook to suit herself.

Wanneer je een boek hebt besteld en er dan achter komt dan de Nederlandse editie al over een paar weken uitkomt. Whoeps! Nou goed, voor deze ene keer heb ik de Engelse editie van een boek. Op het moment dat deze blogpost geschreven werd had ik het boek nog niet binnen dus vandaar deze geïmproviseerde foto. In ieder geval kijk ik er onwijs naar uit om het boek te gaan lezen. Ik heb veel leuke verhalen gehoord en voor de verandering heb ik de flaptekst een keer gelezen en ik moet zeggen dat het verhaal me enorm aanspreekt.

Welke boeken vulden jouw boekenkast onlangs? 

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mei en Juni Book Haul 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.