Mijn dromen in 2019

Posted on July 15 2019 by Katja in persoonlijk / 2 Comments

Om eerlijk te zijn kan ik het niet geloven dat er al meer dan 6 maanden voorbij zijn in 2019, maar dat betekent niet dat ik niet meer droom.

Voordat 2019 begon wist ik al dat ik verder zou gaan met mijn eigen bedrijf. Dat ik het zou willen laten groeien en hopelijk dat ik er fulltime mee bezig zou kunnen gaan. Het duurde een paar maanden, maar inmiddels heb ik een mooi inkomen elke maand. Het werk ligt voor mij al klaar tot en met het einde van dit jaar. Daar ben ik enorm trots op! Maar mijn eigen bedrijf is niet mijn enige droom voor dit jaar. Ik wilde ook meer creatief aan de slag gaan.

Creatief
Voor mij was het enorm belangrijk om weer letterlijk met mijn handen bezig te zijn. Zoals tekenen, schilderen, etc. Allemaal dingen waar ik geen tijd voor had de afgelopen jaren. Doordat ik fulltime aan het werk was, naar school ging en mijn eigen bedrijf leidde. Gelukkig heb ik op het moment alleen mijn eigen bedrijf. Hierdoor heb ik de ademruimte om met andere projecten aan de slag te gaan, zoals creatief bezig zijn! Waarschijnlijk heb je het al gelezen op deze blog, maar sinds februari gebruik ik een bullet journal. Ik ben fan! Ik ging aan de slag met kleine tekeningen en dat leidde dat ik in de avond vaker mijn waterverf erbij pak.

Door met mijn handen bezig te zijn, merk ik dat ik in mijn hoofd ook creatiever begin te worden. En ja, dat zorgt er weer voor dat ik leuke dingen bedenk voor mijn bedrijf of een creatieve oplossing bedenk voor één van mijn opdrachtgevers. Het lijkt alsof de oplossing komt bovendrijven wanneer ik het minst verwacht door met totaal iets anders bezig te zijn. Natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat ik door de meer ademruimte ook letterlijk de ruimte krijg in mijn gedachten om met creatieve ideeën te komen.

Liefde voor boeken terug
Geschrokken van de titel van deze alinea? Het was twee jaar geleden een bewuste keuze voor mij om even volledig uit de boekenwereld te stappen. Ten eerste wilde ik graag zien of ik me ook kon redden buiten mijn comfortzone. Buiten mijn netwerk. Mensen die mij kenden of via via wel wisten wie ik ongeveer was. Op een plek binnenkomen waar de naam That Blonde Woman een belletje deed rinkelen. Dat was één van de redenen waarom ik naar het landgoed ging.
Daarnaast was ik mijn liefde een beetje verloren voor boeken. Hmm, misschien is liefde niet helemaal het juiste woord. Eerder alsof ik door de magie heen zag. Na heel veel blogs erover geschreven te hebben, stages bij uitgeverijen in marketing en redactie leek de magie van boeken als rook op te zijn gegaan voor mijn ogen. Het komt ook doordat ik heel erg aan het uitzoeken was de rol van boeken in mijn leven. Wilde ik er werk in? Werken bij een uitgeverij? Alleen als hobby?

Door ongeveer twee jaar lang minder over boeken te schrijven en me minder bezig te houden met de vraag of ik een toekomst wilde in de boekenindustrie is de liefde voor boeken terug! Juist omdat ik andere dingen ben gaan doen waar mijn hart ook blij van wordt. Ik begin het weer leuk te vinden om meer over boeken te schrijven. Dat niet alleen, ook heeft een plek gekregen binnen mijn bedrijf, maar juist minder prominent waardoor ik weer van boeken en de magie kan genieten.

Bucket list
Ik ben iemand die elk jaar een bucket list maakt en daar staan natuurlijk ook mijn dromen voor dat jaar in. Onlangs schreef ik zelfs al een update.
Door letterlijk mijn doelen op te schrijven, merk ik dat ik de doelen sneller behaal. Door een doel te zetten, kan ik makkelijker een plan maken en voor ik het weet zet ik de stappen om zo het doel te kunnen behalen. Toen ik onlangs bezig was met de update werd ik me meer bewust van mijn dromen. Ik ging daarom aan de slag met mijn plannen. In mijn geval was ik het eerste halfjaar nodig om een goede basis te leggen. Want een succesvol bedrijf opzetten kost tijd, zonder dat geen geld om de andere dingen van mijn bucket list te kunnen doen.

Pas nu ik deze blogpost schrijf/typ merk ik hoe mijn leven enorm geweven is. Als het ene niet werkt of lukt, dan gaat het andere ook niet. Dat is het denk ik ook met dromen. Vaak doen we iets niet als er iets uit het plan niet werkt. We proberen onze doelen vervolgens te vergeten, maar eigenlijk blijft spijt over. Zonde! Ik word er enorm creatief van en dat is juist ook hoe ik leerde dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Dus meer manieren om toch mijn dromen uit te laten komen.

Hoe gaat het met jouw dromen voor dit jaar?

Liefs,

Tags: , , , , ,


2 responses to “Mijn dromen in 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.