Reading Challenge 2019 Wrap Up

Posted on January 15 2020 by Katja in Boeken / 0 Comments

Lezen doe ik voornamelijk voor mijn plezier en sinds 2019 is het ook weer opnieuw mijn werk! Maar hoe ging het met mijn reading challenge?

Mijn reading challenge voor 2019 had ik gezet op 50 boeken. Even back to basic. Na een flink aantal drukke jaren achter de rug te hebben, besloot ik de lat niet te hoog bij mezelf te leggen. Om eerlijk te zijn liep ik al snel achter met de challenge. En op de één of andere manier kreeg ik het ook maar niet ingehaald. Zelfs niet toen aan het einde van jaar even de mogelijkheid leek dat ik toch de 50 zou halen.

Uiteindelijk heb ik zo’n 45 boeken gelezen/geluisterd. Maar daarnaast heb ik wel een flink hoge stapel manuscripten gelezen. Dus als ik alles bij elkaar zou optellen dat heb ik minstens 60 boeken gelezen. Maar goed, de manuscripten mag ik niet meetellen dus ik heb 45 boeken gelezen/geluisterd.

Dit jaar stond voor mij duidelijk in het teken dat ik luisterboeken leuk begon te vinden. Ik luisterde eerst een boek via via en sinds afgelopen zomer heb ik een abonnement op Storytel.
Eerder, een paar jaar geleden, had ik nog enorm veel moeite met luisterboeken. Ik kon me er maar niet op concentreren. Inmiddels is dat wel anders. Ik vind het heerlijk tijdens het koken, tekenen of wanneer ik onderweg ben. Tevens zorgt het er ook meteen voor dat ik minder boeken koop. Best fijn voor de portemonnee.

Lees hier mijn ervaring met Storytel.

Daarnaast stond 2019 voor mij ook in het teken van fantasy boeken! Ik weet nog steeds eigenlijk niet precies wat het was, maar fantasy trok me opeens enorm. Misschien omdat ik in de jaren ervoor veel contemporary heb gelezen? Dit kwam dan weer dat me hoofd voornamelijk vol zat met filosofie boeken die ik voor school las, dan wilde ik juist in mijn vrije tijd veel luchtige boeken lezen. In 2019 had ik eindelijk de ruimte in mijn hoofd om over complexe werelden te lezen die je ziet bij fantasy.

Mijn favorieten van dit jaar? Want laten we eerlijk wezen ik ga er niet maar 1 noemen. List & Leugens van Leigh Bardugo was denk ik wel het boek die ik niet kon wegleggen. En het vervolg Kraai & Koninkrijk was ook een feestje! Normale mensen was het beste literaire boek die ik heb gelezen en ik vind dat Zonderling er ook wel een beetje bij hoort al is dat boek natuurlijk ook een fantasy.
De genadigen en Het Schaduwjaar waren ook grote favorieten van mij. Op luisterboek gebied kon ik geen genoeg krijgen van de Truly Devious serie.

Alsnog had ik een behoorlijk gevarieerd leesjaar nu ik het zo terugkijk. Toch is fantasy voor mij wel het genre geweest die ik het meest heb gelezen. Andere leuke statistieken: het dikste boek die ik heb gelezen had 734 pagina’s. Het dunste boek had 58 pagina’s. Het boek die ik heb gelezen met de hoogste rating was Kraai & Koninkrijk.

Ondanks dat ik de challenge niet heb gehaald, ben ik enorm blij dat het me wel is gelukt om naast de manuscripten van werk ook nog 45 boeken te lezen!

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.