Unboxing Jisoo Solo Album Me

Gepost op April 28 2023 door Katja in KPOP / 0 Comments

Tijdens mijn vakantie in Berlijn kwam mijn bestelling, Jisoo’s single solo album, binnen. Kijk je mee met de unboxing?

BlackPink was de allereerste K-popgroep die ik begon te volgen en ik vind het super leuk om te zien dat de meiden ook buiten de groep solo activiteiten op hun nemen. Natuurlijk zie ik ze ook graag als groep en hoop ik dat ze in de toekomst meer muziek samen gaan uitbrengen. Maar in K-pop is het vrij populair dat je binnen een groep ook solo en/of unit werk doet. Jennie kwam een aantal jaar geleden uit met haar solo genaamd Solo, twee jaar geleden kwam Rosé met -R- en ongeveer anderhalf jaar geleden kwam Lisa met Lalisa.
Met andere woorden: het was tijd dat Jisoo met haar solodebuut kwam! Dat het even op zich liet wachten had twee redenen. Op de eerste plaats speelde Jisoo de hoofdrol in een K-drama voor DisneyPlus, Snowdrop, waardoor haar solo verschoven werd. Als tweede was ze iets langer bezig dan de andere meiden om haar eigen stem in de muziek te vinden. Het lijkt me ook pittig als je al meer dan vijf jaar samen muziek maakt om dan voor jezelf te beginnen, maar persoonlijk vind ik dat ze er in geslaagd is om een goede solo performance neer te zetten.

Bij mijn geliefde webshop gespecialiseerd in K-pop, Kyeopta, bestelde ik Jisoo haar album in de versie zwart. Er was ook een rode versie, maar aangezien ik geen rode accessoires heb op mijn kamer was de keuze snel gemaakt. De reden waarom ik bij Kyeopta bestel is omdat ze super vriendelijk zijn, een prettige website hebben en op een milieubewuste manier je gekochte goederen versturen.

Zodra ik mijn pakketje en het papier ter bescherming van het album opende, lag als eerste de WeVerse Shop gift daar. De gift bestond uit een unreleased Weverse Shop-exclusive photocard (1 van 2) en een Photo Frame (1 van 4).

Ah, ik ben super blij want ik heb blijkbaar de eerste druk van het album gekregen! Dat wist ik omdat er twee photocards bijzaten. De selfie zou alleen in de eerste druk zitten. Toen ik het album van Lisa kocht, greep ik helaas naast de eerste druk. Niet dat je daar super veel invloed op hebt, want het is ook maar net wat de webshop binnenkrijgt.
Naast de photocards zat er ook een boekenlegger en polaroid bij. Toevallig zijn al deze goodies van de photoshoots die in het fotoboek van de zwarte editie zitten.

Ik heb het nog helemaal niet gehad over de doos waar het album in zit, maar eigenlijk komt het wel goed uit dat ik het gelijktijdig bespreek met het fotoboek. Want ik vind het mooi dat ze zowel op de box als op het fotoboek gewerkt hebben met holografische details. En over beide heb ik helaas ook een kritiekpunt. Soms vielen de foto’s weg op het materiaal dat was gekozen voor beide producten. Voor het fotoboek geldt het voor de foto’s in het fotoboek zelf. Daar zit ook tekst in van het nummer Flower, de titeltrack van dit single album, en die was best slecht te lezen. Een groter lettertype en ander papier had al veel gescheeld. Maar aangezien YG met soy inkt werkt, zijn ze beperkt in de papierkeuze. Dan hadden ze er verstandig aan gedaan om het fotoboek anders vorm te geven zodat de tekst er beter uit zou zien.

Voor de rest ben ik dol op de fotoshoots van dit fotoboek. Ik heb online die van de rode versie gezien, maar de zwarte editie past meer bij mij. Dat komt onder andere omdat ik het leuk vind wanneer Jisoo over de geschiedenis van Korea praat, en een van de photoshoots in dit fotoboek is gewijd aan de Koreaanse cultuur. Persoonlijk had ik verwacht dat haar solodebuut ook veel meer historische klanken zou bevatten, maar helaas. Desalniettemin ben ik dol op Flower en past het nummer helemaal bij Jisoo. Het tweede nummer All Eyes On Me klinkt heerlijk nostalgisch zowel als tweede en derde generatie K-popmuziek.

Als laatste zit in de box het tekstpapier, bedankbriefje en uiteraard de cd die passend is opgemaakt voor de zwarte versie.

Op het moment zijn de meiden van BlackPink op tour en volgens het jaarrapport van hun platenlabel zullen ze in de late tweede helft van het jaar met een mini album uitkomen. Daar hoop ik op, aangezien komende zomer het zevenjarige contract van de meiden bij YG afloopt. Hopelijk tekenen ze bij en kunnen we genieten van meer muziek van de meiden!

Heb jij al geluisterd naar Flower van Jisoo?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.