Boven verwachting leuke stedentrips

Gepost op 25 mei 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Soms maak je van die reizen die je weten te verrassen op een goede manier. Deze 3 steden vond ik boven verwachting super leuk!

Onderstaande steden vond ik veel leuker dan ik zelf had verwacht en ik kan dan ook niet wachten om weer rond te mogen lopen in één van deze steden.

1. Berlijn
Elke keer wanneer ik aan deze stad denk, dan verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Wat heb ik veel gewandeld door de stad en heb ik veel plekken mogen bezoeken! Daarnaast maakte ik daar een vriendin voor het leven. De Amerikaanse Amanda en ik hebben regelmatig contact en hebben elkaar sindsdien al weer een paar keer mogen zien. Natuurlijk steeds in een ander land als echte reizigers die wij zijn.
Als vegetariër was ik ook zeer blij! Er zijn onwijs veel opties en ook voor veganisten. Daarnaast is uit eten gaan zeer goedkoop in deze grote stad (komt omdat de lonen daar lager liggen, dan in Nederland). Poeh, alleen al voor het eten zou ik terug willen.
Op cultuur gebied heb ik ook genoten. Ik ging zelfs naar de bioscoop daar voor een Duitse film. Persoonlijk ben ik fan van Duitse films en om mijn Duits op te halen, probeer ik met regelmaat in die taal films te kijken.
Mijn laatste avond spendeerde ik aan de Wannsee. Die zonondergang was een prachtig gezicht! Lees hier over mijn reis.

2. Dublin
Volgens mij was ik eigenlijk van plan om nog een keer naar Berlijn te gaan. Maar voor een retour Berlijn zou ik 90 euro moeten neerleggen en voor Dublin nog geen 70 euro. De keuze was al snel gemaakt en zonder al te veel research vertrok ik naar Ierland. Eén van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt! Ik kwam in deze stad helemaal tot rust en maakte de mooiste dingen mee die het leven kan bieden. Ik reisde ook af naar de westkust van het land en bezocht onwijs veel dingen in Dublin zelf.
Deze stad gaf mij enorm veel inspiratie voor mijn blog, maar ook ging ik steeds meer creatief aan de slag.
Hoe een land waar ik niet van plan was om naartoe te gaan toch een bijzondere reis werd. Deze reis zal ik voor altijd in mijn hart koesteren.

3. Brighton
Afgelopen november ben ik in deze stad geweest en wat heb ik genoten! Door mijn strakke reisschema kon ik helaas niet alles doen wat ik graag wilde gaan doen, maar hopelijk komt er een volgende keer.
Hier zette ik mijn tweede en derde tatoeage. En ja, ik ben heel blij dat ze nu tevoorschijn komen met dit mooie weer.
Ik wist eigenlijk niet van te voren wat ik kon verwachten van Brighton. Maar ik heb daar heerlijk kunnen eten als vegetariër in één van de vele volledig vegetarische pubs of restaurants. Ook van het winkelen heb ik genoten, net zoals van de vele cafés.
Dit onderdeel van mijn reis was de perfecte balans tussen stad en strand. Ik heb elke avond dat ik daar was genoten van de ondergaande zon.

Wat ook hielp bij bovenstaande reizen is dat ik de meest fantastische hosts had die ik maar kon wensen! Toevallig allemaal vegetarisch of veganistisch en met ieder had ik een klik. Wat heb ik veel met deze mensen gepraat. Zij waren allemaal een groot onderdeel van dat ik het daar zo leuk had en niet kan wachten om ze ooit weer te mogen ontmoeten.

Welke stedentrip die jij hebt gemaakt, was boven verwachting leuk?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.