Wat een jaar: 2017

Gepost op 31 december 2017 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 4 Comments

2017, wat ben je een jaar geweest. Dit bedoel ik zowel in positieve als in negatieve zin. Je bent geen favoriet van mij, maar je was wel nodig. Lees je mee om samen terug te blikken op mijn 2017?

In januari was het mijn laatste maand stage bij Best of YA. Ik heb precies een jaar gewerkt voor Unieboek|Het Spectrum, 7 maanden op de marketing afdeling en daarna 5 maanden op de redactie afdeling. Wat een tijd heb ik daar gehad! Ik mocht ontzettend leuke dingen doen voor de uitgeverij, zoals helpen bij diverse boekpresentaties, auteurs begeleiden, helpen bij YALFest, manuscripten lezen en nog veel meer!

Een jaar stage op deze bijzonder plek, maar ook woonde ik net even iets meer dan een jaar in Utrecht. Helaas heb ik mijn studentenkamer daar vaarwel gezegd. Ik had geen inkomsten meer van een stage en daardoor kon ik mijn kamer niet meer betalen. Een baan zoeken? Ik heb het geprobeerd, maar ik wilde me ook focussen op mijn studie. Toen daar ook nog eens bovenop kwam dat mijn hospita geen hospita meer wilden zijn (ze waren inmiddels al 74 en 76 en wilden in een huis wonen die beter is voor mensen op leeftijd). De keuze om terug te gaan naar het Noorden was ontzettend moeilijk, maar ik denk dat het de juiste keuze was. Even rust en de volle concentratie op mijn studie en zo nu en dan klussen doen voor mijn eigen bedrijf.

Mijn laatste dagen in mijn studentenkamer waren denk ik wel één van de leukste dagen. Er stonden geen meubels meer en ik sliep daarom op een matje met een slaapzak. Dit omdat ik nog school had op 31 januari en verschillende (zakelijke)afspraken. Alle spullen die in mijn backpack pasten en ik verhuisden in de nacht van 31 januari op 1 februari officieel terug naar het Groningse platteland.

Woehoe, ik stapte voor de eerste keer in een vliegtuig! Ondanks dat ik al best wat reizen heb gemaakt waren die tot dusver altijd met de auto, bus of trein. Op 2 maart was het zover samen met vriendin Rosa ging ik naar Praag. Waar we een ongelofelijk leuke tijd hadden.

Ik, Ajita en Eline

In april was het tijd voor YALFest! Overdag had ik het super gezellig met Ajita en Eline, maar het hele weekend was top samen met Jessica. Ik had namelijk met Jessica een B&B geboekt in Haarzuilens. Op vrijdag hadden we de persconferentie van het festival waar ik Lesley Livingston, auteur van Onverschrokken, en Donna Freitas, auteur van Unplugged, heb mogen interviewen. Op zaterdag hadden we even rust, maar gingen we leuke dingen ondernemen in Haarzuilens. Natuurlijk op zondag YALFest zelf! Ik kan niet wachten op de 2018 editie. Jessica en ik hebben weer een B&B geboekt voor het hele weekend en de playlist is al klaar voor de roadtrip. Yes, ik heb ontzettend veel zin! Zie ik jou ook op YALFest in 2018?

Precies twee maanden na mijn eerste vlucht, maak ik mijn tweede vlucht en dit keer alleen. De reis ging naar Ierland. Ik verkende zowel Dublin als de west kant van Ierland.

Anouk, Brooke en ik

Ik ging een samenwerking aan met Anouk van Readingtraveller en uitgeverij Blossom Books. We hebben samen heel veel blogposten geschreven omtrent het boek World of Wanderlust van Brooke Saward. De blogposten kan je hier vinden.

Op 27 mei liet ik samen met Ajita onze eerste tattoo zetten. Ik ben er nog elke dag enorm blij mee en het geeft me ook elke dag motivatie om de dag te beginnen.

Voor ik het wist was het zomer. In plaats van op een volgende reis te gaan, koos ik voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels loop ik al vier maanden stage bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. Als ik over iets veel leer tijdens deze stage dan is het wel over filosofie, de oosterse kant van de filosofie en feminisme.

De zomer liep over in september en school begon weer. Ik zit nu in mijn derde jaar. Ik heb het erg naar mijn zin en zit echt op mijn plek, dat is dan ook te zien in mijn extra activiteiten. Ik zet me namelijk in voor de school tijdens opendagen, symposia en ik zit in de klankbordgroep. Sterker nog, ik ben de contactpersoon. Voor deze rol heb ik veel contact met het bestuur van de school. Ik ben de schakel tussen het bestuur en de leerlingen. Vervolgens werd ik ook uitgekozen om mijn leerjaar te verdedigen tijdens de visitatie. Aangezien ik op een school zit die nog niet geaccrediteerd is, dat betekent dat de opleiding nog geen dipoma’s mag uitdelen. Het was enorm spannend. Op 7 november was het nog even proefdraaien, op 7 december was het officiële gedeelte. Het was een lange dag, maar ik heb goed nieuws! Het antwoord van de jury was: ja, mits. De school hoeft nog maar aan twee voorwaarden te voldoen om geaccrediteerd te worden. Eén van die voorwaarden? Meer mensen moeten afstuderen oftewel ik moet afstuderen. Van elke richting van de vier op school moeten er zo’n twee afgestudeerd zijn en toevallig ben ik samen met nog een jongen van het vierde jaar die als eersten kunnen afstuderen van de richting journalistiek en media. Nog even werk aan de winkel dus, maar ik ben onwijs trots dat ik mijn stempel mag drukken op de school.

2017, als ik zo even er op terugkijk was je best een goed jaar. Ik heb veel leuke dingen mogen doen, helaas betekent het niet dat alles altijd even goed ging achter de schermen. Het was op dat vlak geen makkelijk jaar. Ik vond het moeilijk om weer de wennen aan het leven op het platteland, was het privé soms even te zwaar en zit het de laatste maanden ook niet mee.

2017, wat ben je een jaar geweest. Dit bedoel ik zowel in positieve als in negatieve zin. Je bent geen favoriet van mij, maar je was wel nodig. Nodig in de zin dat ik ontzettend van jou heb geleerd. Niet alles was leuk, maar daardoor heb ik mezelf goed leren kennen. Stapje voor stapje baan ik me nu een weg naar 2018, alles wat ik in 2017 heb geleerd wil ik toepassen in 2018. Zelfs wanneer de omstandigheden negatief zijn, kan je leren en dat omzetten in iets positiefs, dus kom maar op 2018!

Lieve lezer, opnieuw wil ik jou bedanken voor het lezen van deze blog. Mag in 2018 een nieuw avontuur op je wachten.

Liefs,

 

Tags:


4 responses to “Wat een jaar: 2017

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.